Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 61χρονος πατέρας (video)

Συγκλονισμένη η Ελλάδα παρακολουθεί την απίστευτη τραγωδία στην Αγία Βαρβάρα. Στραγγαλισμένο βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέσα σε κάδο σκουπιδιών, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της οικογένειας, το 6χρονο κοριτσάκι, που είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Πέμπτης. Ο 61χρονος πατέρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο 61χρονος πρώην αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον εισαγγελέα, όπου σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και την -πλημμεληματικού βαθμού- κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, όπου και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παιδοκτόνος φέρεται να αρνείται πως με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της εξάχρονης κόρης του και να ισχυρίζεται πως το τραγικό περιστατικό οφείλεται το ότι την έσφιξε «λίγο παραπάνω στην αγκαλιά του». “Ηταν η κακιά η ώρα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε τη μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Η υπόθεση με το τραγικό τέλος ξεκίνησε χτες το πρωί, όταν ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε η κορούλα του, η οποία είχε κινητικά προβλήματα και φοβόταν ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής.

Ειδικότερα, στην καταγγελία του ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και πιθανόν ξέχασε τα κλειδιά στην πόρτα. Γι’ αυτό, όταν ξύπνησε το πρωί, είδε το σπίτι ακατάστατο, μάλλον από διαρρήκτες και το παιδί άφαντο.

Ο 61χρονος, αφού πήγε πρώτα το άλλο κοριτσάκι του στο σχολείο, ύστερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση.

Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπου οδηγήθηκε ο πατέρας για κατάθεση, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση αναζήτησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλα γίνονταν έρευνες σε όλη την περιοχή, καθώς οι ισχυρισμοί του πατέρα δεν έπεισαν από την αρχή τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα, η μητέρα του παιδιού, η οποία νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από χειρουργική επέμβαση, πήρε εκτάκτως εξιτήριο και πήγε άρον άρον στο σπίτι για να παρακολουθεί τις έρευνες για το κοριτσάκι της.

Τελικά, ύστερα από 12 ώρες ανάκριση, ο πατέρας ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ίδιος αναφέρει ότι έσφιξε χωρίς να το θέλει περισσότερο το κορίτσι στην αγκαλιά του, με αποτέλεσμα να το στραγγαλίσει.

Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 61χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Σχετική είδηση: Περίεργη εξαφάνιση εξάχρονης με κινητικά προβλήματα (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος