Πρόσθετα μέτρα στήριξης των πληγέντων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Πρωτοβουλία της κυβέρνησης με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», για συμπληρωματικά μέτρα στήριξης των πληγέντων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην παρ. 1 του άρθρου 59 του ν. 5039/2023, περί διαγραφής ατομικών οφειλών αποβιωσάντων ή σοβαρά πληγέντων καθώς και στενών συγγενών τους εξαιτίας σιδηροδρομικού δυστύχημα των Τεμπών, προστίθεται δεύτερο εδάφιο. «Οι ανεξόφλητες την 31η.3.2023 βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση ατομικές οφειλές των αποβιωσάντων καθώς και των γονέων, των συζύγων ή των συμβίων, των τέκνων και των αδελφών αυτών, διαγράφονται αυτοδικαίως. Η ρύθμιση του πρώτου εδαφίου εφαρμόζεται και σε οφειλές προς το Δημόσιο Α) των προσώπων του πρώτου εδαφίου που προέρχονται από την συμμετοχή τους στην διοίκηση ή τη μετοχική ή εταιρική σύνθεση νομικών προσώπων, καθώς και Β) νομικών προσώπων στων οποίων τη μετοχική ή εταιρική σύνθεση συμμετέχουν αποκλειστικά πρόσωπα του πρώτου εδαφίου».

«Στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 62 του ν. 5039/2023 περί κάλυψης δαπανών νοσηλείας και αποκατάστασης τραυματιών, προστίθεται οι λέξεις «φάρμακα» και «ή πρόσθετη επιβάρυνση» και το άρθρο 62 διαμορφώνεται ως εξής:

Άρθρο 62

Κάλυψη δαπανών νοσηλείας και αποκατάστασης τραυματισμών

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) καλύπτει πλήρως τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών σε φάρμακα, υλικά και υπηρεσίες σε όλες τις δομές του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή ή πρώτη την πρόσθετη επιβάρυνση αυτών. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΠΥ ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος