Προσπάθειες για ανάσχεση των πύρινων μετώπων σε Σπέτσες, Αργολίδα, Αμαλιάδα (video)

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά μέτωπα δίνουν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε εξέλιξη είναι  πυρκαγιές στους Αγίους Αναργύρους Σπετσών, στο Αδάμι Αργολίδας  και στην Αμαλιάδα στην περιοχή Φραγκαβίλα. Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές στην Ανάβυσσο και στα Καλύβια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν πάντως σε ετοιμότητα.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά μαίνεται στις Σπέτσες, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, η οποία είναι πευκόφυτη και δύσβατη, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Προσπάθειες για ανάσχεση των πύρινων μετώπων σε Σπέτσες, Αργολίδα, Αμαλιάδα (video)

Φωτιά η οποία καίει ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να επεκτείνεται γρήγορα, ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην περιοχή Φραγκαβίλα στην Αμαλιάδα σε αγροτοδασική έκταση.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.30, σε δασική έκταση στην περιοχή Αδάμι, στην Αργολίδα, περιοχή που είχε καεί και στο παρελθόν.

Φωτιά καταστρέφει δασική έκταση και στην περιοχή Σωληνάρι, στην Πύλο Μεσσηνίας σε δύσβατο σημείο, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ασπρόκαμπος Κιάτου.

Προσπάθειες για ανάσχεση των πύρινων μετώπων σε Σπέτσες, Αργολίδα, Αμαλιάδα (video)

Μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης εκδηλώθηκαν 28 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Οι περισσότερες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Για την Τετάρτη, 2 Αυγούστου και σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αττικής, Βοιωτίας καθώς και η νήσος Σκύρος.

Πηγή ΕΡΤ, Α Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος