Θεσσαλονίκη: Προσωρινή αναστολή της δωρεάν διανομής self tests από τα φαρμακεία

Array
Την προσωρινή αναστολή της δωρεάν διανομής self tests σε μαθητές και εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αποφάσισαν τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Κόκκινη γραμμή για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης, αποτελεί η διανομή τους από τα super markets.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης 8/6/2021, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να σταματήσει να διαθέτει τα δωρεάν self tests, μετά την  ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, πως η δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί  μετά τις 19 Ιουνίου και από άλλα κανάλια διανομής. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο σε Γενική  Συνέλευση.Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, με πρόσβαση για όλους τους ενήλικους της χώρας και στα 4 γνωστά εμβόλια. Μετά το περιθώριο των 2 μηνών, αναμένονται και οι αποφάσεις τόσο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ειδικές κατηγορίες, όπως οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων,  όσο και για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους.

H εμβολιαστική κάλυψη σε όλη τη χώρα με τουλάχιστον 1 δόση είναι στο 35,22%.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι μία επιχείρηση μπορεί να απολύσει εργαζόμενο, εάν δεν έχει εμβολιαστεί και θέτει σε κίνδυνο τους γύρω του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος