Πρόσκληση σε νέους φοιτητές να προτιμήσουν την Ορεστιάδα

Πρόσκληση στους πρωτοετείς φοιτητές να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους τα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, απευθύνουν οι τοπικοί φορείς. Όπως σημειώνουν, οι σπουδές χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο και επαγγελματικές προοπτικές ενώ ζητούν την ενίσχυση της ακριτικής περιοχής και με άλλα πανεπιστημιακά τμήματα.
Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώνουν στην Ορεστιάδα τα δύο τμήματα σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το τμήμα Δασολογίας και διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων.

Η παρουσία μικρού αριθμού φοιτητών την τρέχουσα περίοδο, λόγω των βάσεων, δημιούργησε όπως είναι φυσιολογικό, ανησυχία για το μέλλον των δύο τμημάτων
Το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν είναι υψηλότατο και λαμβάνουν υψηλές θέσεις στις αξιολογήσεις που γίνονται. Η συνεχής αναβάθμιση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και των τμημάτων στην Ορεστιάδα, αποτελεί και εθνικό στόχο, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πανίσχυρα πανεπιστήμια με χιλιάδες φοιτητές, στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας και στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Ρεπορτάζ Δ. Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος