Το πως εξελίσσονται οι επιχειρήσεις είναι ανάλογο με τους ιδιοκτήτες τους και την ικανότητά τους να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης, βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε μια μονάδα μεταποίησης προϊόντων και δη ντελικατέσεν.
Αρχικά προ 25ετίας η εταιρεία παρήγαγε τουρσιά. Πολλά άλλαξαν έκτοτε. Ο Άγγελος Ραβάνος, υπεύθυνος προγράμματος παραγωγής, εξηγεί πως συμπληρώνεται σταδιακά μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών. Πιπεριές γεμιστές με κρέμα τυριών, ελιές, γεμιστές, ψητά μανιτάρια με μίγμα μπαχαρικών, αγκινάρες και ότι παράγει η γη μπορούν να μετατραπούν σε μικρές λιχουδιές.
Η τυποποίηση των προϊόντων είναι μια δύσκολη διαδικασία σημειώνει ο κ. Ραβάνος. Απαιτεί διαρκή έλεγχο των πρώτων υλών, της παρασκευής των νέων προϊόντων, της τηρήσεως όλων των διεθνών κανόνων και της πιστοποίησης τους ώς άριστα για τους καταναλωτές.
Το 98% των προϊόντων πηγαίνουν στο εξωτερικό. Τόπος προορισμού των συσκευασμένων τροφίμων είναι όλος ο κόσμος, αφού οι εξαγωγές πηγαίνουν σε όλες τις ηπείρους, πλην Ανταρκτικής και οι απαιτητικοί πελάτες σε Ιαπωνία, Κορέα, Αμερική επιμένουν σε ελληνικές γεύσεις.
Η εταιρεία ALMI Foods ξεκίνησε με ελληνικές πρώτες ύλες, αλλά λόγω της μεγάλης αύξησης της ζήτησης, υποχρεώνεται πλέον να εισάγει κάποιες από το εξωτερικό.
Στόχος της εταιρείας, όπως λέει ο κ. Ραβάνος, είναι να στηρίξει την ελληνική οικονομία και οι προμηθευτές της προέρχονται από Καρδίτσα, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θράκη, ανάλογα με το γευστικό αποτέλεσμα που πρέπει να παραχθεί.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος