Πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης στα Κουφονήσια – Πολιτιστική επίσκεψη παιδιών στην Αθήνα

Το Πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης Κουφονησίων, την επιμέλεια του οποίου έχει το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, διανύει ήδη με επιτυχία τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του. Όπως γίνεται γνωστό με σχετική ανακοίνωση «με αυξημένη τη συμμετοχή των μαθητών, με δύο πλέον καθηγητές μουσικής και καινούρια μουσικά όργανα, η μουσική έχει πλέον μπει στην καθημερινότητα των παιδιών των Κουφονησίων προσφέροντάς του τους όχι μονάχα επιπλέον δεξιότητες, αλλά και την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα και τα συναισθήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται το κενό που προέκυπτε από την έλλειψη πρόσβασης στην μουσική εκπαίδευση για τα παιδιά των Κουφονησίων, εξαλείφοντας έτσι ένα μέρος των ανισοτήτων που προκύπτουν στις αποκεντρωμένες περιοχές. Αυτό ακριβώς είναι και το ισχυρότερο κίνητρο για τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη».

Σημειώνεται ότι φέτος το πρόγραμμα πραγματοποίησε με επιτυχία για τα παιδιά και τους γονείς τους μια εκπαιδευτική επίσκεψη πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους στη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ την επόμενη ημέρα, μετά από ειδική άδεια της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια, τους υποδέχθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η πολιτιστική εκδρομή ολοκληρώθηκε, με την παρακολούθηση της παράστασης «Πινόκιο» στην εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ακολουθούμενη από ξενάγηση στους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΚΠΙΣΝ.

Το πρόγραμμα γίνεται πραγματικότητα με τη στήριξη μεταξύ άλλων του Υπουργείου Πολιτισμού, του Qualco Foundation και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος