Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια- Ελεύθερη υπό όρους η συνοδηγός

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 26χρονος Αλβανός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εγκαταλείποντάς την αιμόφυρτη στο οδόστρωμα της οδού Εγνατίας στο ύψος της Καμάρας. Ο 26χρονος κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

Η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο δικηγόρος της 19χρονης συνοδηγού, Δημήτρης Σαρρής εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης έγινε μόνο για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης και η συνέργεια  (ψυχική συνδρομή)   της 19χρονης είναι μόνο προς την αυτήν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η συνοδηγός του οχήματος σοκαρισμένη ζητούσε να επιστρέψουν στο σημείο όπου το αυτοκίνητο παρέσυρε την άτυχη κοπέλα. Επίσης, φέρεται να ζητούσε να κατέβει από το αυτοκίνητο κάτι που τελικά δεν έπραξε, όπως τονίζει ο δικηγόρος της.

Τα επόμενα 24ωρα η κηδεία της φοιτήτριας

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αξιολόγηση των οργάνων της 21χρονης, μετά την απόφαση δωρεάς που έλαβαν οι γονείς της και αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια νοσοκομεία θα κατευθυνθούν. Ως εκ τούτου, η κηδεία της άτυχης φοιτήτριας δεν θα γίνει σήμερα, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, αλλά μετά το πέρας της όλης διαδικασίας.

Η 21χρονη, η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή, παραμένει στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου διασωληνωμένη και με αναπνευστήρα ώστε να διατηρούνται οι λειτουργίες των οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έδειξαν για την καρδιά και τους πνεύμονες το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ – ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος