Θετικά, αλλά όχι επαρκή, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για πρόσθετες παρεμβάσεις στην αγορά κατοικίας, με βασικό στόχο την αύξηση της προσφοράς ακινήτων προς μακροχρόνια μίσθωση.
Συνομιλώντας με τον Δημήτρη Πετρόπουλο στην εκπομπή «Σεμνά και Ταπεινά» ανέφερε χαρακτηριστικά «Πραγματικά υπήρξαν θέματα που τα έθιξε ο πρωθυπουργός, αλλά υπήρξαν θέματα τα οποία δεν εθίγησαν και τα οποία θα έπρεπε να μπουν κι αυτά στο τραπέζι, ούτως ώστε να δρομολογηθούν κάποιες λύσεις, ιδιαίτερα στο ευαίσθητο κομμάτι της προσφοράς κατοικίας για μίσθωση, που αυτή τη στιγμή αυτό είναι στο οποίο πάσχουμε ως κοινωνία, δηλαδή η ανισότητα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης κατοικιών. Θετικά μέτρα βεβαίως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για 60.000 περίπου ιδιοκτήτες στα μικρά μέρη. Ο κουμπαράς της νέας γενιάς, ένα μακρόπνοο σχέδιο, το βρήκα εξαιρετικό (…). Συνεπώς, είναι πολλά τα εύσημα που θέλουμε να απονείμουμε για αυτή την πρωτοβουλία που αφορά γενικότερα την κοινωνία και όχι μόνο βεβαίως τους ιδιοκτήτες».
Όμως, από την άλλη πλευρά σχολίασε το εξής «Από τα μέτρα αυτά βλέπουμε να λείπει το εξής: Ενώ υπάρχει παράταση του μέτρου που είχαμε εισηγηθεί εμείς για την τριετή φορολογική απαλλαγή σε όσα σπίτια ήταν κλειστά τρία χρόνια και όσα είναι στο Airbnb, εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το μέτρο δεν φτάνει μόνο να παραταθεί για ένα χρόνο, αλλά να επεκταθεί, να διευρυνθεί σε κάθε σπίτι που για οποιοδήποτε λόγο σήμερα είναι ξενοίκιαστο. Δηλαδή και τα σπίτια των τριών ετών και των δύο ετών και του ενός έτους και των 0 ετών και κάθε σπίτι που αυτή τη στιγμή ιδιοκατοικείται και ο ιδιοκτήτης του φεύγει από το σπίτι αυτό να πάει να κάτσει σε κάποιο άλλο, γιατί αντί να το κλείσει ή να το βάλει να το πουλήσει, να μην το βγάλει στην αγορά των μισθώσεων της μακροχρόνιας μίσθωσης με τρία χρόνια φορολογική απαλλαγή; Ένα νεόδμητο σπίτι που κατασκευάζεται τώρα αντί να το κρατήσει κλειστό αυτός που το έχει, γιατί να μην το βγάλει 3 χρόνια χωρίς φόρο; Σπίτια θα βγουν στην αγορά. Κάποιος που κληρονόμησε ένα σπίτι που είναι άδειο και παρατημένο από καιρό (να έχετε υπόψιν σας ότι δεν μετράει το χρονικό διάστημα που το είχε αυτός από τον οποίο κληρονομήθηκε το σπίτι αυτό στο κενό) γιατί να μην το φτιάξει και να το βγάλει και αυτός στη αγορά;».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος