Την 1η Ιουνίου εκδικάζεται η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ, του μεγαλύτερου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, που κατέθεσε σήμερα το Ινστιτούτο Καταναλωτή, ενάντια στη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Εχουμε και λέμε“, τον Γιώργο Πίκουλα και τον Στέλιο Βραδέλη ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, αφορά στοιχεία τουλάχιστον 1.600 καταναλωτών, κάθε κατηγορίας και έως 5.500 emails, που θα αναγνωστούν, θα διαμορφωθεί ο φάκελος κάθε ενάγοντα και θα συμπεριληφθούν όταν συζητηθεί η αγωγή.
Με αυτή ζητείται να επιστραφούν τα χρήματα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους καταναλωτές, να υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην έχει κανένας πάροχος το δικαίωμα μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή να διακόπτει το ρεύμα και να μην υπάρχει μονομερής κατάργηση των όρων του συμβολαίου από τον έναν συμβαλλόμενο.
Στην αγωγή συμμετέχουν μικρές, μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφοι, βιοτεχνίες, γήπεδα όπως το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, Μητροπόλεις, οικιακοί καταναλωτές που είναι οι περισσότεροι με λογαριασμούς από 2.500 έως 3.500 ευρώ.
Το ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν διότι όσο μαζικότερο είναι το κίνημα συμμετοχής, τόσο καλύτερα αποτελέσματα και δικαίωση αναμένεται.
Θεωρώ, πρόσθεσε ο κ Λεχουρίτης, ότι θα συμμετάσχουν και βουλευτές, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί γιατί όλος ο κόσμος καλείται να πληρώσει.
Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και άλλες ομαδικές αγωγές κατά των υπολοίπων παρόχων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος