Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Έντονο το πρόβλημα λειψυδρίας στη Χαλκιδική-Αναγκαία η πιο ορθολογική χρήση του νερού

Μεγάλο είναι το πρόβλημα λειψυδρίας στη Χαλκιδική, ειδικά το καλοκαίρι που είναι αυξημένη η ζήτηση, τόνισε στην εκπομπή της ΕΡΤ Τριτολογίες” ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ και καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Άγις Παπαδόπουλος. Όπως είπε, ο πολλαπλασιασμός της ζήτησης αυτή την εποχή του χρόνου, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υδροφόρες δραστηριότητες, δηλαδή τον τουρισμό, τα μεταλλευτικά και τα αγροτικά, εντείνουν το πρόβλημα, καθώς καμία περιοχή δεν μπορεί να αντέξει μία τόσο μεγάλη αύξηση της ζήτησης μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ εξήγησε ότι σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα λειψυδρίας αλλά και ζήτημα με την ποιότητα του νερού, λόγω των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων αλλά και λόγω της υφαλμύρωσης, καθώς οι γεωτρήσεις κατεβαίνουν σε όλο και μεγαλύτερο βάθος, κοντά στη θάλασσα.

Σε ό,τι αφορά το φράγμα Χαβρία που θα “έσωζε” τη Χαλκιδική, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε πριν από λίγα χρόνια “σκόνταψε” στο κόστος των οικοδομικών εργασιών που ανέβηκε πολύ, με αποτέλεσμα καμία κοινοπραξία να μην καταθέσει πρόταση και το Υπουργείο Υποδομών να υπόσχεται την επαναπροκήρυξή του, με μία πιο ρεαλιστική πρόταση.

Τέλος για τη λύση του προβλήματος, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ, πρότεινε ακόμη την ανεύρεση τρόπων για μία πιο ορθολογική χρήση του νερού, όπως για παράδειγμα στις ξενοδοχειακές μονάδες, όπου πρέπει να γίνεται η μέγιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος