Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ στο Πρώτο: Πρέπει να υπάρχουν εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ σε αυτοκινητόδρομους (audio)

Τα πολλά ατυχήματα λόγω πτώσεων πολιτών στον πάγο που έχει καλύψει τα πεζοδρόμια, ακόμη και στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το χιόνι έξω από τις οικίες τους, αύξησαν τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ, που έπρεπε να προσεγγίσει τραυματίες μέσα από απροσπέλαστους δρόμους λόγω παγετού, κυρίως από εχθές. Την Δευτέρα και την Τρίτη, όσο ακόμα ήταν φρέσκο το χιόνι, η πρόσβαση των οχημάτων του ΕΚΑΒ με αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν πιο εφικτή, ενώ από την Τετάρτη, εξαιτίας του παγετού, υπάρχει έντονο πρόβλημα σε περιοχές όπως στους πρόποδες του Υμηττού, της Πεντέλης και της Πάρνηθας αλλά και στο κέντρο ακόμα, στα Τουρκοβούνια, στην άνω Κυψέλη, είναι δύσκολη η πρόσβαση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

«Σε κάποιες περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να γίνει μεταφορά, καθαρίστηκαν οι δρόμοι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους διασώστες όταν κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους χωρίς αλυσίδες και χρειάζεται σε κάποια σημεία να βάλουν αλυσίδες, είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαδικασία και χρονοβόρα. Πέρα από το επείγον του περιστατικού, πρέπει να αντιμετωπίσεις και όλα αυτά τα προβλήματα. Πάντως οι διασώστες έδωσαν μεγάλη μάχη όλο αυτό το τριήμερο, όσα οχήματα διαθέτουμε είχαν βγει, με αποτέλεσμα να τα καταφέρουμε όσο μπορούμε καλύτερα» συμπλήρωσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν εγκλωβίστηκε, σημείωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αλλά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν σημεία. «Σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάστηκε να μεταφέρουν τα οχήματα ασθενείς, πάντα σε συνεννόηση με την πυροσβεστική και σε κάποιους κόμβους που μπορούσαμε να φτάσουμε με δυσκολία, παραλαμβάναμε τους ασθενείς. Ήταν πρωτόγνωρη κατάσταση. Την ημέρα αυτή ήταν και τα περιστατικά πάρα πολλά, γιατί δεν ήταν μόνο κάποιοι που ήθελαν να πάνε σε νοσοκομείο, κάποιοι είχαν αγχωθεί, καλούσαν το 166 μήπως μπορέσουμε να πάμε να τους πάρουμε, γιατί αγχωνόντουσαν πολύ που ήταν εγκλωβισμένοι».

Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν η κακοκαιρία Ελπίς εν μέσω πανδημίας για το ΕΚΑΒ, τόνισε ο κ. Μαθιόπουλος. «Δουλεύουμε ασταμάτητα εν μέσω πανδημίας και φανταστείτε μετά τις γιορτές με την έξαρση της πανδημίας ήρθαν εργαζόμενοι και μέχρι αυτή την εβδομάδα από όλη την χώρα με οχήματα προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, οι οποίοι βοήθησαν και αυτές τις ημέρες με την κακοκαιρία. Είναι εξαντλημένοι, χωρίς άδειες, ρεπό, είναι όλα αυτά χρόνια πάρα πολύ δύσκολα, γιατί είμαστε πάντα σε όλες αυτές τις καταστάσεις στην πρώτη γραμμή».

Ο κ. Μαθιόπουλος επεσήμανε ότι ως σωματείο, έχουν τονίσει στο παρελθόν ότι σε όλους τους αυτοκινητόδρομους που έχουν φτιαχτεί στην χώρα, όπως και στην Αττική Οδό, θα πρέπει ανά τακτά χιλιόμετρα, 20-30 χλμ. να υπάρχει τροχαία και με εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ με διασώστες και ασθενοφόρα, με σχετική υποχρέωση από τις εταιρείες. «Φανταστείτε αν υπήρχε κάποιος κεντρικός σταθμός του ΕΚΑΒ μέσα στην Αττική Οδό που θα επέβαλε η εταιρεία να ήταν ανοιχτή η ΛΕΑ, για να μπορούμε να προσεγγίσουμε και να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες όπου χρειαζόταν χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο νοσοκομείο οι άνθρωποι και να αισθάνονται και οι πολίτες μια ασφάλεια. Όχι μόνο στην Αττική Οδό αλλά σε όλους τους αυτοκινητόδρομους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος