Προαστιακός: Ξεκίνησε η επέκταση από τα Άνω Λιόσια προς τα Μέγαρα – Τι δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας για το σημαντικό έργο

Ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Αττική αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, το οποίο θα μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από το κέντρο της Αθήνας στα Μέγαρα. Πρόκειται για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου , συνολικού μήκους 34,6 χιλιομέτρων με 7 νέες στάσεις, από τα Άνω Λιόσια στα Μέγαρα, για την οποία μίλησε ο υπουργός Υποδομών Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοτάξιο της περιοχής.

Ο νέος κλάδος του Προαστιακού Άνω Λιόσια – Μέγαρα, ο οποίος άρχισε να κατασκευάζεται, όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος, η Νέα Πέραμος και τα Μέγαρα. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι κατά μήκος των γραμμών θα μπορούν να μετακινούνται γρήγορα και οικονομικά με ένα μέσο σταθερής τροχιάς.

Προαστιακός: Ξεκίνησε η επέκταση από τα Άνω Λιόσια προς τα Μέγαρα – Τι δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας για το σημαντικό έργο
Το έργο που θα περιλαμβάνει συνολικά επτά νέους σταθμούς στην Δυτική Αττική αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Το συγκεκριμένο έργο είναι αναπτυξιακός μοχλός στο επιχειρηματικό πεδίο καθώς η ολοκλήρωσή του θα διευκολύνει επίσης τις νέες αλλά και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια

Το έργο συνολικού μήκους 34,6 χιλιομέτρων, έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου τα δύο χρόνια. Ένα από τα εργοτάξια του σημαντικού έργου επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Βοηθάμε τους πολίτες να μετακινηθούν γρηγορότερα και πιο οικονομικά. Βοηθάμε τις επιχειρήσεις της περιοχής, δηλαδή τις εμπορευματικές μεταφορές. Μειώνουμε τον συγκοινωνιακό φόρτο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους οδικούς άξονες και αναβαθμίσουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών, των ατόμων με αναπηρία. Οι δεσμεύσεις μας βήμα βήμα γίνονται πράξη».

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος