Πρέβεζα: Αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία (φωτογραφίες)

Συνεργεία του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για αποκατάσταση των ζημιών στα παράλια του Νομού Πρέβεζας.

Πολλές είναι οι πτώσεις δέντρων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο παραλιακό μέτωπο από το Μονολίθι μέχρι την Καστροσυκιά.

Γκρέιντερ και σκαπτικά μηχανήματα καθάρισαν τον παραλιακό δρόμο από τα φερτά υλικά,  όπου η θάλασσα βγήκε στη στεριά μέχρι και την εθνική οδό.

Υπάλληλοι του δήμου έκοψαν τα δέντρα που ξερίζωσε ο υδροστρόβιλος που χθες το μεσημέρι χτύπησε την περιοχή της Καστροσυκιάς Πρέβεζας.

Επιχειρήσεις και σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, με τις μεγαλύτερες ζημιές σε ταβέρνα της Καστροσυκιάς, όπου ο υδροστροβιλος έσπασε τζαμαρίες και παρέσυρε σκέπαστρο περιμετρικά της επιχείρησης που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 300 μέτρων.

Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν οι θαμώνες της ταβέρνας αφού όταν είδαν ο καιρός χαλάει αποχώρησαν. Ο υπάλληλος της ταβέρνας  σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε πως ο υδροστροβιλος μέσα σε δύο δευτερόλεπτα είχε καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ ο ίδιος σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Από  την μανία της φύσης γειτονικές επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές ενώ, ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλες υποδομές που υπήρχαν στην παραλία καταστράφηκαν.

Ζημιές καταγράφηκαν και σε κατοικίες, επιχειρήσεις και θερμοκήπια στην περιοχή του Καλαμιτσίου, στο Ψαθάκι, αλλά και στο κολυμβητήριο της Πρέβεζας.

Ζημιές προκλήθηκαν και στο Δήμο Πάργας, σε Αμμουδιά, Κυψέλη, Κορώνη, Κορωνόπουλο και Βουβοπόταμο, ενώ για αρκετές ώρες πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος