Πρεμιέρα για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ύστερα από 16 δύσκολους μήνες

Θεσσαλονίκη 24 Ιουνίου,  ώρα περίπου εννέα και μισή.  Μία παραφωνία στην τάξη των πραγμάτων αρχίζει να διορθώνεται. Ξεκινά το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Ύστερα από 16 δύσκολους  μήνες, οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν και πάλι στον φυσικό χώρο του φεστιβάλ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, της πόλης του σινεμά.
Την ίδια χαρά μοιράζονται και  οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Η Υπουργός Πολιτισμού έδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές, για τη διαχρονική  παρουσία και εξέλιξη του θεσμού στην πόλη.
Σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, “τo Υπουργείο στηρίζει απόλυτα το Φεστιβάλ, έναν φορέα σαρξ εκ της σαρκός μας. Το φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για το ίδιο και την πολύ σημαντική τέχνη”.
Όπως τόνισε άλλωστε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ , Ορέστης Ανδρεαδάκης,
” Ήταν δύσκολοι οι 16 μήνες, απομονωμένοι ζήσαμε με περίπου αλήθειες για το ένα ή για το άλλο. Και ξαφνικά αρχίσαμε να φανατιζόμαστε να γινόμαστε οπαδοί και να μισούμε αυτόν που διαφωνούμε. Όμως,  η διαφωνία είναι η βάση της δημοκρατίας, υπάρχει τίποτα πιο ερεθιστικό από τη διαφωνία στις επιστήμες, στην τέχνη, στον έρωτα που αναζωογονεί και τον ξυπνάει;”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεαδάκης.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι  για τις επόμενες δέκα ημέρες η οθόνη μετατρέπεται σε στίβο αναζήτησης, αποκάλυψης και προβολής της κάθε αλήθειας. Καθενός που έχει το θάρρος να την αρθρώσει.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ