«Πράσινο φως» για τα «πράσινα» ταξί – Αντικατάσταση των παλαιών με νέα ηλεκτρικά οχήματα

Άναψε το… πράσινο φως για τα «πράσινα» ταξί. Το πρόγραμμα, που ανοίγει για αιτήσεις στις 9 Ιανουαρίου του 2023 αφορά την αντικατάσταση 2.000 παλαιών ταξί με νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 40%, και σε αυτό προστίθεται το μπόνους 5000 ευρώ για την απόσυρση του οχήματος και αντικατάσταση του με ηλεκτρικό όχημα.

Με ανακοίνωση του στο Twitter ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας αναφέρει: «Ξεκινάει ο πρόγραμμα «Πράσινα ΤΑΞΙ», ύψους 40 εκατ. ευρώ. Ενισχύουμε με 22.500 ευρώ την αντικατάσταση 2.000 παλαιών ΤΑΞΙ με νέα, ηλεκτρικά οχήματα ενώ λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με 3 εξαρτώμενα τέκνα & άνω, και τους νέους έως 29 ετών».

• Κάθε ωφελούμενος δικαιούται την αγορά ή σύναψη χρονομίσθωσης (leasing) ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων, ανά άδεια.

• Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προβούν σε απόσυρση και καταστροφή του παλαιού οχήματος ΤΑΞΙ. Το ποσό επιδότησης για την απόσυρση συνυπολογίζεται στο τελικό ποσό του οικολογικού bonus.

Η δράση «πράσινα ταξί» προβλέπει:

I. Για τις κατηγορίες ΑμεΑ, προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ στο ποσό της επιδότησης για αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος Ταξί.

II. Για τις κατηγορίες οικογενειών με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα, προβλέπεται προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ στο ποσό της επιδότησης για αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος Ταξί.

III. Για νέους έως 29 ετών, που είναι ήδη κάτοχοι άδειας οχήματος ΤΑΞΙ, προβλέπεται προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ στο ποσό της επιδότησης.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://prasinataxi.gov.gr η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Η δράση είναι συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. Ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος