«Πράσινο φως» από τη FIFA για συμμετοχή του Έρικσεν στο Μουντιάλ του Κατάρ

Array

Ωστόσο, θα απαιτήσει –όπως προβλέπεται– από όλους τους παίκτες που θα δώσουν το «παρών» να υποβληθούν σε ενδελεχή ιατρικό έλεγχο, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενα καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τάιμς».

«Όταν πρόκειται για αγώνες της FIFA, όλοι οι παίκτες πρέπει να υποβληθούν σε καρδιολογικό έλεγχο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν πλήρη επίγνωση για οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους» ανέφερε ο οργανισμός, τονίζοντας ότι η τελική αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει από τον Έρικσεν και την ομοσπονδία της Δανίας.

Ο 29άχρονος διεθνής μέσος έχει εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή (ICD), που τοποθετήθηκε έπειτα από χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της καρδιακή ανακοπής που υπέστη στον αγώνα του EURO 2020 ενάντια στη Φινλανδία.

Πρόκειται για βηματοδότη, ο οποίος μπορεί να αποτρέψει την καρδιακή ανακοπή, παρέχοντας ένα σοκ για την αποκατάσταση του κανονικού καρδιακού ρυθμού.

Στην Ιταλία απαγορεύεται στους παίκτες με απινιδωτή να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, όχι όμως και στην Αγγλία, όπου ο Έρικσεν μετακόμισε για να φορέσει τη φανέλα της Μπρέντφορντ.

Δε θα αρχίσει προπονήσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της κυβέρνησης για τον COVID–19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος