Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καινοτομούν και έχουν προχωρήσει την έρευνά τους σε πολύ σημαντικά στάδια.
Ο ΟΗΕ αναγνώρισε την πολύ σημαντική δουλειά, που κάνει ο κ.Κουρέτας και η ομάδα του, που δημιούργησαν πρωτεϊνικά προϊόντα από υλικά, τα οποία κατέληγαν μέχρι και στα απορρίμματα και τους κάλεσε να την παρουσιάσουν.
Ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του τμήματος βιοχημείας και βιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέλυσε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «ΟΜΙΚΡΟΝ 3» το επίτευγμα της ομάδας του.
«Χρησιμοποιήσαμε ένα υποπροϊόν των τυροκομείων, το οποίο σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούνταν για να γίνει το μανούρι, το ανθότυρο και η μυζήθρα και σε έναν μεγάλο βαθμό πετιόταν από εδώ και από εκεί. Βρήκαμε λοιπόν έναν τρόπο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός πρωτεϊνικού κέικ ή μπισκότου», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος