Πρ. Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη: Να μπουν στο καλάθι προϊόντα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (video)

Εγκαίνια είχαμε σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» με τους πολίτες να επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr για να ελέγξουν τις τιμές και τα είδη. Ο Χρήστος Δαραμήλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, μίλησε στην ΕΡΤ για το υποκαλάθι που πρέπει να δημιουργηθεί για αυτή την κατηγορία πολιτών, καλώντας την Πολιτεία να το πράξει άμεσα.

«Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, και μιλάμε για το μεγάλο όγκο των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή. Πρέπει στην καθημερινότητά τους να έχουν τις φυτικές ίνες ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τις τιμές της γλυκόζης στο αίμα. Θα βοηθήσει πολύ τον κόσμο, ειδικά αυτή την εποχή της κρίσης την οποία αντιμετωπίζουμε όλοι», δήλωσε ο κ. Δαραμήλας.

Μιλώντας για το γεγονός ότι σχεδιάζεται η δημιουργία ενός υποκαλαθιού για τη διατροφή των ατόμων με διαβήτη τόνισε ότι θα είναι κάτι ιδιαίτερα βοηθητικό.

«Ελπίζουμε να το δούμε και να δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτό το νέο μέτρο», προσέθεσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. Αναφερόμενος στην υγιεινή διατροφή που πρέπει να κάνουν τα μέλη της ομοσπονδίας εξήγησε ότι τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη πρέπει να τρέφονται όσο το δυνατόν με περισσότερες φυτικές ίνες, με προϊόντα τα οποία έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ώστε να μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη γλυκόζη του αίματος.

«Αυτό το οποίο εμείς θα ζητούσαμε θα είναι τα προϊόντα τα οποία τουλάχιστον αναγράφουν γλυκαιμικό δείκτη που θα μπορούσαν να μπουν σε αυτό το καλάθι, να μπορούν να έχουν μια πιο προσιτή τιμή και να μπορούν να αγοραστούν από τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη με μεγαλύτερη ευκολία», πρόσθεσε ο κ. Δαραμήλας.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος