Πρ. Εργαζομένων ΕΚΑΒ για τα Τέμπη: Μπορεί να ζήσουμε πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες

«Από εδώ και πέρα αρχίζει το δύσκολο έργο. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί να μεταφέρουμε και άλλα άτομα νεκρά» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαθιόπουλος

«Είναι δύσκολες οι καταστάσεις από χθες το βράδυ. Μπορεί να ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ μιλώντας για το βαρύ φορτίο που σηκώνουν οι υπάλληλοι που καλούνται να ανασύρουν από την άμορφη μάζα σιδηρικών νεκρούς και βαρια τραυματίες μετά τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη.

«Έχουμε μεταφέρει 32 νεκρούς (σ.σ. ο αριθμός των θυμάτων έφτασε λίγο αργότερα στους 36) και τραυματίες. Από εδώ και πέρα αρχίζει το δύσκολο έργο. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί να μεταφέρουμε και άλλα άτομα νεκρά» ανέφερε ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ , o οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από το μέγεθος αυτής της τραγωδίας.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τους συναδέλφους από χθες το βράδυ και δυστυχώς ακόμη συνεχίζεται», πρόσθεσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Όπως είπε «μετά τις 23:25 που ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει εκτροχιασμός τρένου, αμέσως ενεργοποιήθηκε το συντονιστικό κέντρο της Θεσσαλίας. Ότι ασθενοφόρα υπήρχαν στις γύρω περιοχές και τα πήραμε. Προσπαθήσαμε τις πρώτες ώρες να μεταφέρουμε με ασφάλεια τους βαριά τραυματίες και αυτούς που είναι πιο αργά».

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο πλέον υπάρχει σε εξέλιξη το δύσκολο έργο του εντοπισμού των αγνοουμένων.

To τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος