Πρ. Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα στο Πρώτο: Παρά τις ζημιές προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά (audio)

Στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις είναι το μεγαλύτερο μέρος της καταστροφής που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στον Μαραθώνα, καθώς πολλά στρέμματα θερμοκηπίων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πολλά άλλα υπέστησαν σημαντικές ζημιές που επηρεάζουν την στατικότητά τους και με την πρώτη κακοκαιρία, είτε δυνατός άνεμος ή κάποια χιονόπτωση, θα καταρρεύσουν και αυτά» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα Αλέξανδρος Βάρσος.

Εχθές, μας επισκέφθηκαν ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Λιβανός,  ο Υπ. Εσωτερικών κ. Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πέτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη στην περιοχή από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με πρώην υπουργούς και τον τοπικό βουλευτή, κ. Σκουρολιάκο.

«Εχθές μας ανακοίνωσε κάποια μέτρα ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το σημαντικότερο θέμα είναι ότι τα περισσότερα θερμοκήπια είναι ανασφάλιστα. Έχουμε λάβει θετικές δεσμεύσεις. Έχουμε μεγάλες ζημιές στις υπαίθριες καλλιέργειες, από το βάρος του χιονιού που ήταν 30-40 πόντοι, όλα τα φυλλώδη όπως τα μαρούλια κάηκαν και ο παγετός ολοκλήρωσε την καταστροφή.  Ο Μαραθώνας τροφοδοτεί σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την Αθήνα μέσω των λαϊκών αγορών και γι’ αυτό αποκαλείται ο κήπος της Αθήνας. Παρόλο που οι παραγωγοί έχουμε υποστεί τεράστιες ζημιές, έχουμε αναπτύξει ανθρώπινες σχέσεις και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάρσος, περιμένοντας με τους παραγωγούς της περιοχής τις αποζημιώσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος