Power Pass: Οι δικαιούχοι και τα ποσά της αποζημίωσης για το ρεύμα

Με υψηλές ή χαμηλές προσδοκίες οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν πλέον την αίτησή τους στην πλατφόρμα power pass, για να μπορέσουν να λάβουν πίσω ένα ποσό από τις υπέρογκες χρεώσεις που κλήθηκαν να πληρώσουν στους λογαριασμούς ρεύματος.

Το ποσό της επιστροφής θα κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ, για περίοδο κατανάλωσης από 1 Δεκεμβρίου του 2021 έως 31 Μαΐου του 2022. Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου, με βάση το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ. Δικαιούχοι είναι οι καταναλωτές με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιστροφή αφορά την κύρια κατοικία, ή μισθωμένη για τέκνα που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Είναι προφανές πως το τιμολόγιο πρέπει να είναι συνδεδεμένο με ρήτρα αναπροσαρμογής.

Για να υπολογιστεί το ποσό της επιστροφής θα αφαιρείται από τη χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής το σύνολο των εκπτώσεων και από τη διαφορά που προκύπτει θα επιστρέφεται το 60%. Για λογαριασμό επί παραδείγματι 500 ευρώ με ρήτρα 300 και έκπτωση 100 ευρώ θα επιστραφεί το 60% της διαφοράς των 200 ευρώ, δηλαδή 120 ευρώ.

Στη διαδικασία της αίτησης είναι βασική η συμπλήρωση και η επιβεβαίωση της διεύθυνσης κατοικίας και της παροχής ρεύματος. Μετά τις 30 Ιουνίου θα ακολουθήσει η εκκαθάριση των αιτήσεων και τα ποσά αναμένεται να πιστωθούν έως τα μέσα Ιουλίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τους αριθμούς ΙΒΑΝ που έχουν δηλωθεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος