Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιστρεπτέα προκαταβολή και Δώρο Πάσχα

Με τα αναδρομικά και τις εθνικές συντάξεις (έως και 384 ευρώ) σε εκείνους τους συνταξιούχους που αν και έχουν υποβάλλει αίτηση δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους να καταβάλλονται Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη ξεκινούν οι πληρωμές των ημερών του Πάσχα.

Την Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να πιστωθεί η αναλογία του Δώρου Πάσχα σε περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής από τις αρχές του 2021 ενώ την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθεί η 7η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής σε όποιους επαγγελματίες κάνουν αίτηση την Μεγάλη Τρίτη ή την Μεγάλη Τετάρτη.

Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα υπάρξει στην 7η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, το ποσό που θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1 δις. ευρώ.

Χρήματα την Μεγαλοβδομάδα θα πάρουν:

  • οι 500.000 εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής,
  • περίπου 300.000 επαγγελματίες που θα αποδειχτεί ότι δικαιούνται τα χρήματα της 7ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής και
  • περίπου 35 με 40.000 συνταξιούχοι που για πρώτη φορά θα λάβουν ένα ποσό έναντι, αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, το οποίο θα υπολογίζεται με το ποσό των 384 ευρώ ανά μήνα.

Οι πληρωμές συνεχίζονται όλο τον Μάιο

Η επιστροφή στην κανονικότητα βασίζεται κατά πολύ τα χρήματα που θα δοθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου καθώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού έως και 4.000 ευρώ στους επαγγελματίες που έμειναν κλειστοί μέσα στον Απρίλιο και θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα – έως τις 10 Μαΐου- για την ενίσχυση ρευστότητας στις επιχειρήσεις εστίασης η πληρωμή της οποίας προγραμματίζεται για τις 20 Μαΐου.

Μέσα στον μήνα θα καταβληθούν και τα αναδρομικά σε όσους συνταξιούχους που αν και συνταξιοδοτήθηκαν συνέχισαν να εργάζονται.

Αναδρομικά θα πάρουν και οι συνταξιούχοι που έχουν εργαστεί και έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης, τα οποία θα καταβληθούν σε δύο δόσεις, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος