Ποσείδι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο κολυμβητή

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τον εντοπισμό του 28χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν βούτηξε για να κολυμπήσει στην περιοχή Μύτη στο Ποσείδι μαζί με τους δύο φίλους του Ιβάν και Βασίλ που διασώθηκαν.
Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων βρίσκονται σε εξέλιξη. Ελικόπτερο του στρατού σάρωνε από αέρος την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ενώ σκάφη «χτενίζουν» τη θάλασσα χωρίς μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Ωστόσο το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

19 ολόκληρες ώρες πάλευε με τα κύματα ο 30χρονος Ιβάν σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τη Νέα Σκιώνη. Η θέληση του για ζωή αλλά και μία μικρή μπάλα ήταν αυτά που τον κράτησαν στην επιφάνεια μέχρι το ελικόπτερο του στρατού να τον εντοπίσει.
Ανήμερα των γενεθλίων του ο 30χρονος Ιβαν μετά από πάρτι μαζί με τους φίλους του έφτασαν στην περιοχή Μύτη και ενώ οι άνεμοι ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ. Όταν οι φίλοι του μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν και άρχισαν να τους παρασέρνουν τα κύματα δεν δίστασε να πέσει και αυτός για να τους βοηθήσει. Ο Ιβάν πήρε πριν από λίγο εξιτήριο από το νοσοκομείο Πολυγύρου όπου νοσηλευόταν. Ο τρίτος φίλος της παρέας Βασιλ είχε εντοπιστεί το απόγευμα της Παρασκευής από σέρφερ και διασώθηκε από το λιμενικό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος