Πόσα χρόνια χρειάζεται να δουλέψει ο Έλληνας για να αγοράσει ένα διαμέρισμα – Παραδείγματα ανά περιοχή με συγκριτικούς πίνακες

Αναλυτικά παραδείγματα για το πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψει ο Έλληνας για να αγοράσει ένα διαμέρισμα, έδωσε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Ενδεικτικά, για ένα δυάρι στους Αμπελόκηπους της Αθήνας η ζητούμενη τιμή πώλησης είναι 201.000 ευρώ, με την ιδία συμμετοχή του αγοραστή να είναι 106.000 ευρώ και την μηνιαία δόση του στεγαστικού δανείου σε αυτή την περίπτωση να φτάνει τα 357 ευρώ. Η αποπληρωμή του διαμερίσματος θα πραγματοποιηθεί σε 40 έτη.

Πάντως, σε ότι αφορά τις διακυμάνσεις στα ζητούμενα ενοίκια το 2019 συγκριτικά με το 2021, στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης για ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων, από 480 ευρώ η τιμή πλέον φτάνει στα 550 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 14,58%.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, το 50% των χρημάτων τους για το νοίκι τους ξοδεύουν οι Έλληνες. Στην εκπομπή εξηγήθηκε και το πόσα πληρώναμε πέρυσι και πόσα πλέον, φέτος, για τη στέγασή μας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος