Πώς μετράμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσα από το νέο app της ΕΚΠΟΙΖΩ

Για τη νέα διαδικτυακή και καινοτόμα εφαρμογή Lifestyle Test που παρουσιάστηκε από την ΕΚΠΟΙΖΩ τον Νοέμβριο του 2023 και μετρά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα δείχνοντάς μας τις βέλτιστες πρακτικές μίλησε στην εκπομπή «Νewsroom» η Άννα Μιχαλοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της οργάνωσης.

Κάνοντας ένα απλό τεστ και απαντώντας κάποιες ερωτήσεις διαδικτυακά για την καθημερινότητά μας μπορούμε να βρούμε το αποτύπωμα το οποίο έχει το περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

«Μετράει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε στο σπίτι μας, τι θέρμανση έχουμε, τι τρώμε, την μετακίνηση και τις αγορές τις οποίες κάνουμε. Όλα αυτά υπολογίζονται με έναν αλγόριθμο» ανέφερε η κα Μιχαλοπούλου αποκαλύπτοντας ότι μέχρι στιγμής 3.500 Έλληνες την έχουν χρησιμοποιήσει.

«Το θετικό της υπόθεσης για την Ελλάδα είναι ότι αρκετοί προχωράνε τη διαδικασία και φτάνουν και στις δράσεις και στο προσωπικό πλάνο. Γιατί ακριβώς αυτό είναι το καινοτόμο αυτής της εφαρμογής. Κάποιος επιλέγει κάποιες δράσεις, τα βάζει σε ένα προσωπικό πλάνο και μετά μπορεί να επιστρέψει στην εφαρμογή να δει τη μείωση» σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Πηγή: Newsroom

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος