Πολυεθνική συνεργασία στην άσκηση «Μέδουσα»

Ανοιχτά από τον κόλπο του Μάλεμε στην Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολυεθνική άσκηση, η «Μέδουσα», με την συνδρομή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων.

Φρεγάτες, αρματαγωγά, κανονιοφόροι, Περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, ένα  υποβρύχιο και πολλά ελικόπτερα, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ειρήνη στην περιοχή. Στην άσκηση συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ με το καθεστώς παρατηρητού συμμετέχουν η Γαλλία, η Ινδία, η Ιορδανία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία και η Σαουδική Αραβία.

Όλοι οι υπουργοί αμύνης και οι αρχηγοί στρατού των συμμετεχουσών χωρών βρέθηκαν το πρωί επάνω στο ελικοπτεροφόρο «Gamal AbdelNasser», τύπου Mistral, λίγο πριν από  την έναρξη της άσκησης «Μέδουσα 11»,  καθώς είναι η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο Sikorsky, προκειμένου να μεταφερθεί μαζί με τους επισήμους στην φρεγάτα “Σαλαμίς”, από όπου θα παρακολουθήσουν την άσκηση και στέλνει ένα μήνυμα από το 521 τάγμα πεζοναυτών, που συμμετέχει στον σχεδιασμό.

Στις αεροναυτικές ασκήσεις λαμβάνει μέρος και το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης της Κύπρου «Ιωαννίδης», ενώ έχει προγραμματιστεί πτώση αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο CH-47 Chinook και συνδυασμένη απόβαση στον κόλπο του Μάλεμε.

Με πρώτο στόχο την εδραίωση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα   συντάσσεται με τις δυνάμεις που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και ενισχύει τις στρατιωτικές συνεργασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος