Πολωνία – Επίσκοπος Strickland: Η άμβλωση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της εποχής μας

«Τι ρόλο πρέπει να παίξουν οι Καθολικοί απέναντι σε μια πανδημία ή στο θέμα προστασίας ζωής; Να πάρουμε την κοινωνία στα χέρια μας; Πώς να ονομάσουμε το σημαντικότερο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας»;, διερωτάται στο νέο του βιβλίο, ο Αμερικανός επίσκοπος Joseph E. Strickland, αναφερόμενος σε θέματα που σχετίζονται με την Καθολική πίστη. Το τελευταίο του βιβλίο, «Light and Leaven», μόλις κυκλοφόρησε στην πολωνική αγορά.

«Το πιο σημαντικό ζήτημα της εποχής μας – ο αγώνας για το αγέννητο παιδί»

«Ως Καθολικοί, πρέπει να πιστεύουμε ότι η ιερότητα της ζωής είναι το πιο σημαντικό ζήτημα της εποχής μας. Η άμβλωση είναι η δολοφονία του πιο ευάλωτου, του πιο αδύναμου, του πιο μικρού από τα ανθρώπινα όντα. Μήπως αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό σημείο; Η άμβλωση δεν είναι μόνο το πιο σημαντικό πολιτικό ζήτημα στη χώρα μας. Είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της εποχής μας σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται ενδεικτικά στο βιβλίο.

Ο επίσκοπος δεν παραλείπει να επικρίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πρέπει να αντιταχθούμε στην κουλτούρα που λέει ότι η καταστροφή της ζωής του αγέννητου είναι «δικαίωμα». Και παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πώς μοιάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξακολουθούν να με εκπλήσσουν με την άσχημη, βρώμικη γλώσσα των ανθρώπων που επιτίθενται όταν λες ότι είναι λάθος να σκοτώνεις ένα μωρό στη μήτρα».

«Πρέπει να είμαστε το προζύμι της πίστης»

«Ο κόσμος εγκυμονεί πολλούς πνευματικούς κινδύνους, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Χριστός σε καλεί να κρυφτείς και να απομονωθείς. Τα παντρεμένα ζευγάρια και οι οικογένειες πρέπει να εξοικειωθούν με όλα όσα σχετίζονται με την πίστη, ώστε να μπορέσουν να γίνουν η αληθινή οικιακή Εκκλησία για την οποία προορίζονται. Τότε πρέπει να γίνουν προζύμι για τον κόσμο – και όχι να χτίζουν αμυντικά τείχη και να κρύβονται στην όμορφη, μικρή, οικιακή τους κοινότητα. Αυτό είναι το αντίθετο από αυτό για το οποίο μιλούσε ο Ιησούς. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, αλλά μας περιμένει μια ανταμοιβή», είναι ένα ακόμη απόσπασμα.

Ρεπορτάζ: Malgkozata Olsefski

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος