Πολλές έγκυες με κορωνοϊό αποθεραπεύτηκαν στο νοσοκομείο Λαρίσης

Όλα τα αναγκαία μέσα χορηγούνται σε μια επίτοκο, θετική με κορωνοϊό, από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο Λαρίσης, αναφέρει ο Αλέξανδρος Δαπόντε, διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής.

Καθημερινός είναι ο αγώνας που δίνουν νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Λαρίσης για την περίθαλψη των εγκύων γυναικών που φτάνουν με συμπτώματα του ιού. 150 περιπτώσεις κύησης γυναικών που μολύνθηκαν με Covid και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία μετρά η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, σύμφωνα με τον κ. Δαπόντε.

Η κλινική προσαρμόστηκε ταχύτατα στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο σύστημα υγείας λόγω της πανδημίας και κατάφερε να ανταποκριθεί υποδειγματικά στις αυξημένες ανάγκες της διαχείρισης, τόσο των covid όσο και των μη covid περιστατικών.

Η ασφάλεια του εμβολίου έχει διαπιστωθεί και η χορήγηση του συνίσταται σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης, καθώς και του θηλασμού, τονίζει ο κ. Δαπόντε. Τα στοιχεία  για τις εγκύους άρχισαν να δημοσιεύονται με καθυστέρηση σε σχέση με τους άλλους ασθενείς και αυτό το χρονικό κενό συνέβαλε στην διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ πολλοί γιατροί και έγκυες καθυστέρησαν ή ανέβαλαν για καιρό τον εμβολιασμό τους.

Το αίσθημα ευθύνης της ιατρικής κοινότητας είναι υψηλότατο και ανάλογη είναι η επιτυχία στις νοσηλίες. Ενδεικτικά, 79 περιστατικά αφορούσαν τοκετούς γυναικών που νόσησαν κατά τη διάρκεια της κύησης, 28 περιστατικά μαιευτικά με θετικό τεστ κατά τη διάρκεια της κύησης και λοχείας, 6 γυναικολογικά περιστατικά νοσηλεύτηκαν με θετικό τεστ, ενώ 21 περιπτώσεις Covid νοσηλεύτηκαν με παθολογία σχετιζόμενη με άλλες ειδικότητες. Παράλληλα, τα ύποπτα Covid περιστατικά παρέμεναν έως ότου επιβεβαιωθεί το τελικό τεστ σε ξεχωριστό χώρο εντός της ειδικά διαμορφωμένης πτέρυγας. Η περίθαλψη πραγματοποιείται σε αυτήν την πτέρυγα με τις ειδικές προφυλάξεις, γεγονός που επιβαρύνει εργασιακά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η επιτυχής αντιμετώπιση αυτής της καταστάσεως και όχι μόνο από την Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αξιολογήθηκε επιτυχώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων και της χορήγησε πιστοποίηση με την οποία αναγνωρίζεται ως Κέντρο εκπαίδευσης ειδικευομένων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τα έτη 2015-2022 με βάση την ποιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος