Πολιτιστική Συνταγογράφηση: Η θεραπευτική προσέγγιση της τέχνης στην ψυχική και την σωματική υγεία

Για την αξιοποίηση της ερευνητικά αποδεδειγμένης πλέον θεραπευτικής λειτουργίας της τέχνης στην ψυχική υγεία, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Συγχρόνου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Όπως τόνισε, η Πολιτιστική Συνταγογράφηση εντάσσει τις τέχνες και τον πολιτισμό τόσο στην προληπτική όσο και στη θεραπευτική αγωγή, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, η Πολιτιστική Συνταγογράφηση δεν αφορά μόνο χρόνιες ψυχικές ασθένειες αλλά και περιστασιακές περιπτώσεις, καθώς και κακοποιήσεις.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό €10.500.000, δημιουργεί, μεταξύ άλλων, τις προϋποθέσεις για την ένταξη της πολιτιστικής συνταγογράφησης στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης, ώστε οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μπορούν να συνταγογραφούν πολιτιστικές δράσεις, παράλληλα με τυχόν φαρμακευτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και η Υφυπουργός Υγείας, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με αντικείμενο την Πολιτιστική Συνταγογράφηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος