Πολιτικών αναταράξεων συνέχεια με φόντο Novartis και Προανακριτική (video)

Πολιτικής αντιπαράθεσης συνέχεια μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή και την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης για τη Novartis, όσο και με αφορμή δημοσίευμα, ενω πηγές της ΝΔ βάζουν στο στόχαστρό τους την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. “Δεν γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ομολογημένο σκάνδαλο και στην Ελλάδα σκευωρία” απαντά ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ανεβαίνουν κι άλλο οι τόνοι στο πολιτικό σκηνικό.

Στο στόχαστρο πηγών της ΝΔ και η κ. Τουλουπάκη

Όπως λένε πηγές της ΝΔ η κ. Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε στην Προανακριτική Επιτροπή τα έγγραφα που αφορούν στο συμβιβασμό της Novartis με τις Αμερικανικές αρχές, μαζί με δική της ανεπίσημη μετάφραση, μίας κομβικής παραγράφου. Σχολιάζουν ότι η κ. Τουλουπάκη αποκρύπτει την έννοια του κρίσιμου όρου «ξένος αξιωματούχος», όπως αυτός αποδίδεται στις παρ. 5 και 6 του ίδιου πρακτικού. Εκεί εξειδικεύεται ότι, κατά την έννοια του ξένου αξιωματούχου λογίζεται το άτομο που απασχολείται σε κρατικά νοσοκομεία και κλινικές.

Πρόκειται για την παράγραφο 42 του σχετικού πρακτικού, στην οποία, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, βασίζεται η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παραποιήσει αυτό που προκύπτει τόσο από το κείμενο του πρακτικού, όσο και από όλα τα έγγραφα και την ανακοίνωση της εταιρίας. Ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά πολιτικού προσώπου.

«Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά αγγλικά, το έχει αποδείξει και στο παρελθόν και μπορεί να διαβάσει καλύτερα απ’ όλους τους υπόλοιπους τι λέει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Όταν αναφέρονται στην έκθεση ξένοι αξιωματούχοι εννοούνται άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της υγείας, όχι κυβερνητικοί αξιωματούχοι» είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Σκάι.

Αλ. Τσίπρας: «Στόχο τους είμαι εγώ-Ας διευρύνουν το κατηγορητήριο, αλλιώς να σταματήσουν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην μετατρέπει την πολιτική ζωή σε βούρκο, καταλογίζοντάς του ότι «βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους» τον Σύριζα και τον ίδιο προσωπικά για να ξεφύγει από τις δικές του ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. «Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών πως ο συμβιβασμός της Novartis με το αμερικανικό Δημόσιο δεν αφήνει ούτε φύλο συκής πλέον στον κ .Μητσοτάκη, καθώς στις ΗΠΑ η υπόθεση είναι ομολογημένο σκάνδαλο και στην Ελλάδα σκευωρία. Ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι κατέληξε σε φιάσκο η προανακριτική – παρωδία.

«Αντί να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών και των στενών συνεργατών του, ζητάει και τα ρέστα. Αντί να διαγράψει τον Ν. Παππά, νομίζει ότι χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, κατα της κυβέρνησης, ξεμπέρδεψε με αυτά που άκουσαν όλοι οι Ελληνες να εκστομίζει ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του. Αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης, λειτούργησε ξανά ως μαγαζάτορας με τον κ. Παππά στην πρώτη γραμμή να τον χειροκροτεί», σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ.

Η αμερικανική απόφαση είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας, είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα ΝΕΑ, και σημειώνει ότι κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν λειτουργεί χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής.

Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις μέρες του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, έρχονται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στα Νέα.

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ που ως κυβερνήσεις διέπρεψαν στα “πάρε-δώσε” με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθούν να εμφανιστούν ως “αθώες περιστερές” δείχνοντας την “καμπούρα” ο ένας του άλλου. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να κρύψουν τη στρατηγική τους συμφωνία απέναντι σε μία πολιτική που καλεί τον λαό να πληρώσει μια ακόμη κρίση, αλλά και την μεταξύ τους “ομερτά” στην πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων και των αιτιών που τα προκαλούν» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται, πάντως και εν αναμονή του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Δ. Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος