Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Μεξικό δεν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία

Το Μεξικό δεν θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε  ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Επίσης επέκρινε την, όπως τη χαρακτήρισε, λογοκρισία των κρατικά χρηματοδοτούμενων ρωσικών μέσων ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις στον κόσμο, επεσήμανε ο Λόπες Ομπραδόρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι δηλώσεις του Μεξικανού προέδρου ήταν απάντηση σε μια ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το ενδιαφέρον που δείχνει για το Μεξικό η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, η Lukoil, αλλά και η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot.

Η κυβέρνηση του Μεξικανού προέδρου έχει καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επικρίνει ανοικτά τη Ρωσία.

H Lukoil ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ολοκλήρωσε την απόκτηση του 50% των μετοχών ενός υπεράκτιου έργου εξόρυξης πετρελαίου στο Μεξικό, μια κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθεια τις εταιρείας να επεκταθεί παγκοσμίως.

Η Μόσχα έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς με διάφορες κυβερνήσεις στη Λατινικής Αμερική, κυρίως με την Κούβα, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα, αλλά οι σχέσεις της με το Μεξικό είναι περιορισμένες λόγω των στενών δεσμών της χώρας με τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος