Πόλεμος στην Ουκρανία: Το καταδρομικό “Moskva” φλεγόμενο λίγο πριν τη βύθισή του-Φωτό από το Twitter

Το ρωσικό καταδρομικό, πυραυλοφόρο, “Moskva” απεικονίζουν λίγο πριν από τη βύθισή του στα νερά της Μαύρης Θάλασσας φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter. Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας, για την οποία εκφράζουν επιφυλάξεις οι ουκρανικές αρχές μένει να επιβεβαιωθεί. Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της  ΕΡΤ στην Οδησσό, Ελένη Αποστολίδου, οι επιφυλάξεις των Ουκρανών εστιάζονται κυρίως στις καιρικές συνθήκες  που αποτυπώνονται στη φωτογραφία, οι οποίες διαφέρουν από εκείνες που επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη την ημέρα.

Στη φωτογραφία του Twitter φαίνεται τo σκάφος να φλέγεται και να έχει πάρει μεγάλη κλίση μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα του και πυροδότησε πυρομαχικά που προκάλεσαν έκρηξη και πολύ σοβαρές ζημιές. Η ρωσική ναυαρχίδα  εγκαταλείφθηκε από μεγάλο μέρος του πληρώματός της. Ωστόσο ο κυβερνήτης και κάποιοι από τους ναύτες έχασαν τη ζωή τους. Πόλεμος στην Ουκρανία: Το καταδρομικό “Moskva” φλεγόμενο λίγο πριν τη βύθισή του-Φωτό από το Twitter

Οι ουκρανικές ένοπλές δυνάμεις αλλά και Αμερικανοί παρατηρητές αναφέρουν ότι δύο ρουκέτες που το έπληξαν προκάλεσαν την πυρκαγιά και τις ζημιές που οδήγησαν τελικά και στην βύθιση του πολεμικού.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι εκρήξεις στις αποθήκες  πυρομαχικών  οδήγησαν στην απώλεια του  σκάφους  και όχι οι ουκρανικές ρουκέτες, χωρίς ωστόσο να δίνουν και πειστική εξήγηση για τα αίτια της απώλειας αφού δεν αναγνωρίζουν εχθρική παρέμβαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος