Πόλεμος στην Ουκρανία: Καραβάνια προσφύγων στα σύνορα με τη Ρουμανία

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας στο συνοριακό σταθμό Σιρέτ είναι συγκλονιστικές. Στην περιοχή χιονίζει ακατάπαυστα και οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν την πορεία και τη μετακίνηση των προσφύγων. Υπολογίζεται ότι πάνω από 200 άτομα περνούν τα σύνορα με τη Ρουμανία κάθε ώρα που περνά.

Οι εθελοντές που έχουν σπεύσει στα σύνορα της Ρουμανίας και των άλλων χωρών προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες, που φτάνουν εκεί με μια βαλίτσα στο χέρι. Μητέρες με παιδιά και ηλικιωμένοι ταξιδεύουν ατελείωτες ώρες για να φτάσουν σε έναν πιο ασφαλή τόπο, αφήνοντας πίσω τους άντρες να πολεμήσουν καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται. Οι ρουμανικές αρχές βρίσκονται επί ποδός, καθώς βρίσκονται σε τέσσερις συνοριακούς σταθμούς πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διασώστες.

Σύμφωνα με τη UNICEF μεγάλος χαμένος του πολέμου είναι τα παιδιά, για ακόμα μια φορά, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης υπολογίζεται ότι 7.500.000 παιδιά θα πληγούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΤ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος