Πολεμιστής της Διεθνούς Λεγεώνας στην κάμερα της ΕΡΤ: Περίμεναν να προελάσουν στο Κίεβο – Δεν θα το έκαναν αυτό, ποτέ!

Δεν είναι γνωστό πόσοι ξένοι υπήκοοι πολεμούν για την Ουκρανία, παρότι ο ρόλος τους έχει αποδειχθεί πρωταγωνιστικός, ειδικά στη μάχη του Κιέβου.

Η Διεθνής Λεγεώνα δημιουργήθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου ως ένας τρόπος να οργανωθεί η εισροή ξένων εθελοντών, ως μέρος της Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Αλεξέι Μπομπροβνίκοφ γεννημένος στο Κίεβο, ζει εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες. Αλλά η 24η Φεβρουαρίου ήταν κομβικής σημασίας για εκείνον.

Μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για το πεδίο των μαχών, για την κατάσταση στο Γοστομέλ και το Ιρπίν, μίλησε για την λεγόμενη «Λεγεώνα των ξένων», για όλους εκείνους που βρέθηκαν στην Ουκρανία για να κάνουν το αδιανόητο: να ρισκάρουν υπέρ βωμών και εστιών κάποιων άλλων.

«Είναι τρελό, περίμεναν να προελάσουν στους δρόμους της πόλης μου τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, ίσως στα τέλη Φεβρουαρίου, στην πόλη μου! Όχι, δεν θα το έκαναν αυτό σε καμία περίπτωση, ούτε τώρα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ!», δηλώνει ο Αλεξέι.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει περισσότερες από 20.000 αιτήσεις από νεοσύλλεκτους από 52 χώρες.

αποστολή Ουκρανία: Κάτια Αντωνιάδη
κάμερα: Κάρλος Ρούβιο-Μαρνιεράκης – ήχος: Αντώνης Κυπραίος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος