Podcast: Τι καινούργιο φέρνει το iphone 13 – Θυμάστε πώς ήταν η ζωή μας πριν το iphone 1;

Γιατί είναι τόσο καλό το iphone 13 και πόσο κοστίζει; Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε κινητό τηλέφωνο; Πώς ήταν η ζωή μας πριν το iphone 1; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά έδωσε η Βάλια Καϊμάκη, συνομιλώντας με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης».

Όπως είπε, έξυπνο κινητό και iphone, είναι πλέον συνώνυμα, καθώς χωρίς την Apple και τους ανθρώπους της, δεν θα είχαμε αυτή τη στιγμή έξυπνα κινητά. Άρα κάθε νέο iphone που κυκλοφορεί, περιμένουμε να δούμε τι καινούργιες λειτουργίες θα έχει. Το συγκεκριμένο, είναι πιο γρήγορο. Όχι τόσο γρήγορο όσο θα θέλαμε, αλλά είναι 10% πιο γρήγορο από το προηγούμενο μοντέλο. Η αλήθεια είναι πως έχει γίνει πλέον συνήθεια, ότι κάθε χρόνο πρέπει να υπάρχει καινούργιο μοντέλο για να πουλάνε οι εταιρείες. Η Apple λέει ότι το iphone 13 είναι το καλύτερό της μέχρι στιγμής, αλλά δεν έχουμε αυτό το διαφορετικό που περιμένουμε κάθε χρόνο. Όπως για παράδειγμα τα αναδιπλούμενα κινητά που έβγαλαν άλλες εταιρείες και η οθόνη είναι διαφορετική. Κάποιο λόγο θα έχουν προφανώς που δεν το κάνουν αυτό.

Εμείς, βέβαια, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα είναι το καινούργιο. Θυμάστε, άραγε, πως ήταν η ζωή μας πριν το iphone 1; Τότε που είχαμε κάτι μικρά κινητά και μικρές οθόνες, που έβγαζαν κάτι φωτογραφίες οι οποίες ήταν μόνο αν είχες τρακάρει με το αυτοκίνητο για να αποδείξεις ότι υπάρχει κάπου ένα τρακάρισμα, χωρίς να μπορείς να δεις κάτι άλλο.

Στο iphone 13, η φωτογραφική μηχανή είναι για νυχτερινές λήψεις, κάτι που φεύγει πολύ «μακριά». Αν χρειαζόμαστε τις νυχτερινές λήψεις, δηλαδή όταν αρχίζει να σουρουπώνει και μετά, με τα άλλα τηλέφωνα και με τα προηγούμενα iphone, έβλεπες μια θολούρα ή έπρεπε να χρησιμοποιήσεις φλας. Τώρα οι φωτογραφίες είναι μαγικές στο σούρουπο.

Οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 1.000 ευρώ έως και 2.000 ευρώ, ενώ πολλοί τα αγοράζουν με τιμολόγιο για να το πάρουν πιο φθηνά και μετά το πουλάνε.

Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να αλλάζουμε συνέχεια κινητά και για λόγους περιβαλλοντικούς. Ένα τηλέφωνο είναι καλό, όσο είναι σε καλή κατάσταση η μπαταρία του. Αν η μπαταρία κρατάει, το κρατάμε. Εάν η μπαταρία πρέπει να αλλάξει, τότε δεν έχει νόημα, πρέπει να το αλλάξουμε, γιατί οι μπαταρίες στα iphone είναι ακριβές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος