Podcast: Πόσο και γιατί μάς επηρεάζει η πανσέληνος;

«Η Σελήνη είναι ο δορυφόρος της Γης μας, επηρεάζει τον πλανήτη, με τη βαρυτική αλληλεπίδραση. Όπως η Γη ασκεί βαρύτητα στη Σελήνη, το ίδιο και η Σελήνη ασκεί βαρύτητα στη Γη. Ένα βασικό αποτέλεσμα είναι η παλίρροια και η άμπωτη», τόνισε- με αφορμή την πανσέληνο το βράδυ της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021 – μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Τι μας ξημερώνει» με τη Νεφέλη Λυγερού, ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, ένας εκ των κορυφαίων Κοσμολόγων με ερευνητική δράση αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Ερευνών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Αστρονομίας  της Ακαδημίας Αθηνών.

«Πρόκειται καθαρά για φυσικό φαινόμενο, λόγω της αλληλεπίδρασης της βαρύτητας. Ο άνθρωπος είναι μέρος του συστήματος, επηρεάζεται και επηρεάζει και ο ίδιος το περιβάλλον, επηρεάζει η σελήνη την ψυχοσύνθεση, επειδή ο ίδιος βρίσκεται σε μια συναισθηματικά κατάσταση», εξήγησε ο ίδιος, ερωτηθείς για την ενεργειακή επιρροή της Πανσέληνου στον πλανήτη μας.

Μίλησε για το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο παρατήρησης της Σελήνης, το οποίο βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής. Αναφέρθηκε και στα αναρίθμητα διαδραστικά προγράμματα που οργανώνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών για όλες τις ηλικίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος