Podcast: Oooooo – Η χρήσιμη εναλλακτική πλατφόρμα που κάνει λιγότερο βαρετές τις τηλεδιασκέψεις

Γιατί είναι βαρετές οι συνεδριάσεις στο zoom; Και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό και να γίνουν πιο χαλαρές; Για την πλατφόρμα Oooooo, που ουσιαστικά αποτελεί ένα εναλλακτικό και ανεπίσημο zoom, συνομίλησαν στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» ο Χρήστος Μηχαηλίδης και η Βάλια Καϊμάκη.

Από τη στιγμή που μπήκε η τηλεδιάσκεψη στη ζωή μας, με την έναρξη της πανδημίας, πρέπει να την κάνουμε πιο ευχάριστη και να ξεφύγουμε από μια «βαριά» και πολλές φορές βαρετή και μονότονη διαδικασία. Οι περισσότεροι μάλιστα δεν έχουμε στα σπίτια μας μια βιβλιοθήκη να φαίνεται από πίσω μας ως «φόντο» σε μια τηλεδιάσκεψη. Σε άλλους φαίνεται μια ντουλάπα, ή ακόμη και ρούχα απλωμένα, ή ένα ακατάστατο δωμάτιο, μια εικόνα που μας φέρνει σε αμηχανία και μας κάνει να νοιώθουμε άβολα.

Αυτή η νέα πλατφόρμα, λοιπόν, είναι η εξέλιξη για το πως θα γίνονται οι τηλεδιασκέψεις, ή τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Δεν μπορείς να έχεις στο σπίτι σου ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο από διακοσμητή για να βγαίνεις σε τηλεδιασκέψεις, ούτε προλαβαίνεις πάντα να τρέχεις να συμμαζεύεις το σπίτι πριν το meeting.

Όσες φορές προσπαθούμε να βάλουμε ένα φόντο λίγο πιο χαλαρό από πίσω, μας «τσακρίζει» το περίγραμμα που λένε και οι γραφίστες και φαίνεται λίγο ψεύτικο. Αυτοί λοιπόν τι έκαναν; Πήραν αυτό το ψεύτικο και το έβαλαν μέσα σε ένα φόντο που είναι εντελώς πρωτότυπο. Δηλαδή ένα σαλόνι χειμωνιάτικο με ένα τζάκι που καίει και έχεις και τον ήχο από το τζάκι. Μια θάλασσα με τον ήχο των κυμάτων. Επίσης, ο ομιλητής δεν βγαίνει ολόκληρος, αλλά μέσα σε κυκλάκι, στο 1/3 της εικόνας. Επιπλέον, μπορούν να εμφανιστούν ισότιμα δυο συνομιλητές, ώστε να μην φαίνονται ο ένας μεγάλος και ο άλλος μικρός. Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει το φόντο, πολλές φορές, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές.

Είναι με συνδρομή, ενώ για μια ώρα το μήνα, οι λειτουργίες της προσφέρονται εντελώς δωρεάν. Επιπλέον, η μουσική που έχει καλύπτει τις αμήχανες στιγμές της σιωπής ή όταν ακούγονται διάφοροι παράξενοι ήχοι. Μειώνει τους εξωτερικούς θορύβους και το κάνει πιο ευχάριστο. Επιπλέον καλύπτονται κάποιες μικρές ατυχίες, όπως για παράδειγμα οι άλλοι συνομιλητές δεν θα δουν ένα μικρό παιδάκι που πιθανόν υπάρχει στο σπίτι, και το οποίο θα έχει την «έμπνευση» να «εισβάλλει» παίζοντας στο δωμάτιο από το οποίο ο χρήστης παίρνει μέρος στην τηλεδιάσκεψη.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος