Podcast: Οι εμβολιασμοί των νέων και το Freedom Pass – Επιβράβευση ή ιδιοτελές κίνητρο;

Πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι το ζήτημα του εμβολιασμού; Ποια στάση θα κρατήσουν απέναντι στις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των ειδικών να εμβολιαστούν προκειμένου να συμβάλλουν και αυτοί από την πλευρά τους στη δημιουργία του τείχους ανοσίας; Πώς βλέπουν την εξαγγελία της κυβέρνησης για το Freedom Pass, την ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου;

Δυο νέοι άνθρωποι με έντονη δράση στον κοινωνικό στίβο, η 24χρονη καθηγήτρια Ρομποτικής, Διάνα Βουτυράκου, και η 20χρονη φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Δήμητρα Κατσιγιάννη, δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Οφείλουμε να εμβολιαστούμε κυρίως για τις μεγαλύτερες γενιές, για να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους. Να συνεισφέρουμε στο κύκλο ανοσίας, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κατάσταση που επηρεάζει και εμάς με δυσκολίες στην καθημερινότητα, με κλειστά πανεπιστήμια και κλειστές δουλειές», τόνισε η Διάνα Βουτυράκου.

«Ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι το μόνο που έχουμε για να μπορέσουμε να δούμε την επόμενη ημέρα στην καθημερινότητά μας. Δεν ζούμε μόνοι μας- τα νοσοκομεία και η οικονομία δεν αντέξουν νέο κύμα πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια θεωρεί ότι οι νέοι δεν επιδεικνύουν αδιαφορία, αλλά δεν χρειάζονται καλύτερη ενημέρωση για τις παρενέργειες και την ανοσία. Εξέφρασε επιφυλάξεις για το κίνητρο των 150 ευρώ, λέγοντας πώς ουσιαστικά «είναι χρηματισμός και βασίζεται σε ένα ιδιοτελές κίνητρο». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί με διαφορετικά κίνητρα και αυτή η διευκόλυνση μπορεί να βοηθήσει την πορεία των εμβολιασμών.

Από την πλευρά της, η Δήμητρα Κατσιγιάννη, φοιτήτρια στο Χαροκόπειο 20 ετών, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε ότι το εμβόλιο «αποτελεί το εισιτήριο για την ελευθερία και την επιστροφή στην κανονικότητα».

«Έχω προγραμματίσει ήδη τον εμβολιασμό μου και ανυπομονώ. Οι νέοι, βέβαια,  ανησυχούμε για το εμβόλιο. Είναι λογικό, αφού είναι κάτι το καινούργιο και δεν γνωρίζουμε το πώς θα εξελιχθεί», τόνισε, σημειώνοντας και αυτοί ότι «περιμένουν καλύτερη ενημέρωση».

Η ίδια, είπε ότι δεν θεωρεί ως «δωροδοκία» της πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα 150 ευρώ. «Οι νέοι θέλουν να γυρίσουν στην κανονικότητα, να βγουν έξω. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του κρίση. Δεν θα επηρεαστεί από τα 150 ευρώ. Είναι μια επιβράβευση για τις ηλικίες 18 έως 25 για τα άτομα που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν και θα είναι η απόφαση που θα έχουν πάρει εξαρχής. Αυτό θα συμβάλει και στην Οικονομία μας. Τα χρήματα θα βοηθήσουν και τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Είναι καλή και κίνηση, την οποία οι νέι θα τιμήσουν δεόντως», υπογράμμισε η φοιτήτρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος