Podcast: Ο Τραμπ καλεί SOS για το «TruthSocial» έναν μήνα πριν την πιλοτική του λειτουργία

Πριν καλά καλά αρχίσει το νέο μεγαλεπήβολο εγχείρημα του Ντόναλντ Τραμπ, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «TruthSocial» η οποία, όπως είχε προαναγγείλει, θα ξεκινούσε την “beta” λειτουργία της τον Νοέμβριο, έχει ήδη να αντιμετωπίσει την μήνυση που υπέβαλε εναντίον του, η εταιρεία της οποίας χρησιμοποίησε το λογισμικό κατασκευής της πλατφόρμας.

«Η εταιρεία της οποίας χρησιμοποίησε το ανοιχτό λογισμικό για να στήσει τον μηχανισμό για το καινούριο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τον μηνύει για παραβίαση των όρων. Και αυτό γιατί η λογική του ανοιχτού λογισμικού είναι ότι το παίρνεις και το χρησιμοποιείς δωρεάν αλλά αυτό που θα φτιάξεις πρέπει να είναι δωρεάν και για τους όλους» εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, η Βάλια Καϊμάκη.

Ο Τραμπ πήρε το συγκεκριμένο ανοιχτό λογισμικό, έκανε τις αλλαγές που ήθελε και το κλείδωσε. Αν δεν λύσει αυτό το πρόβλημα, δεν θα καταφέρει να το ξεκινήσει το 2022, όπως έχει προγραμματίσει και θα πρέπει να το ξαναφτιάξει από την αρχή. Ξεκίνησε λοιπόν μια μεγάλη καμπάνια χρηματοδότησης καλώντας τους υποστηρικτές του να φτιάξουν μαζί το καινούριο εναλλακτικό μέσο, όπως λέει, ενώ έχει προχωρήσει και στην δημιουργία του ομίλου «Trump Media and Technology Group» που σηματοδοτεί προφανώς την ίδρυση μιας νέας αυτοκρατορίας για τον μεγιστάνα των κατασκευών και ακινήτων.

Η πλατφόρμα έχει ήδη «ανέβει» στο Apple App Store για προπαραγγελία, όπου μπορεί κανείς να δει από τα screenshots της πλατφόρμας, ότι θυμίζει έντονα twitter, που ήταν και η αγαπημένη του συνήθεια, μέχρι που μπλοκαρίστηκε από εκεί και ταυτόχρονα και σε Facebook και YouTube. «Υποστηρίζει λοιπόν ότι προσεγγίζει και μερίδα χρηστών των social media, που ενδεχομένως είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική που ακολουθούν οι μεγάλες πλατφόρμες και ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό, μακριά από τις μεγάλες πλατφόρμες που μας καταδυναστεύουν και μας κλέβουν τα δεδομένα. Όλη αυτή η ιστορία γίνεται πάντως γιατί ο Τραμπ κόντρα σε μια μερίδα των ρεπουμπλικανών θέλει να εξασφαλίσει το να έχει το χρίσμα και στις επόμενες εκλογές. Υπάρχουν όμως πολλοί που θεωρούν ότι το κόμμα ασχολείται περισσότερο με τον Τραμπ παρά με τις εκλογές τις ίδιες», είπε η Βάλια Καϊμάκη.

Επιπλέον η κίνηση του Τραμπ που φανερώνει την προσπάθειά του να αποκτήσει δημόσιο βήμα ξανά στα social media, αναζωπυρώνει την συζήτηση, που αφορά στο αν πρέπει να μπλοκάρονται απόψεις ή αν πρέπει να μένουν στις μεγάλες πλατφόρμες και να γίνεται ο διάλογος εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι πρότινος, το «TruthSocial» επρόκειτο να ξεκινήσει την πιλοτική του λειτουργία τον επόμενο μήνα, για προσκεκλημένους χρήστες, για τεχνικούς λόγους. Αυτή είναι η συνήθης τακτική, για να μην πέσει το σύστημα, αν μπουν όλοι οι χρήστες μαζί με το που ανοίξει η εφαρμογή. Μένει να δούμε εάν και πότε θα καταφέρει ο Τραμπ, ξεπερνώντας μηνύσεις και λοιπές αντιξοότητες, να φέρει σε πέρας τις καινούριες του φιλοδοξίες.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος