Podcast: Μία μοναδική ξενάγηση στα τραγούδια του 2021 από τον Γιάννη Πετρίδη

Ένα τρίωρο απολαυστικό μουσικό οδοιπορικό, κλείνοντας την χρονιά που μας αφήνει, χάρισε στους ακροατές της εκπομπής «Η Σωστή Ώρα» με τον Μάκη Προβατά και την Νατάσα Μπαστέα, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κορυφαίος μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, με τραγούδια που ξεχώρισαν το 2021.

Επιλέγοντας μουσικές από το παρελθόν αλλά και από το σήμερα, ο Γιάννης Πετρίδης παρέα με τους μόνιμους οικοδεσπότες της εκπομπής συνομίλησαν με την Σώτη Τριανταφύλλου για την μουσική βιομηχανία σήμερα. «Έχει πεθάνει η βιομηχανία όπως την ξέραμε, η οποία είχε την προώθηση, πράγματα που γίνονται στο ίντερνετ πια με έναν έμμεσο τρόπο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα καλά πράγματα. Πρέπει να τα ακούσω πάρα πολύ για να τα αντιληφθώ. Υπάρχει πιο έντονο το φαινόμενο του ενός hit. Υπάρχει μια μεγάλη επιτυχία και μετά δεν βλέπω τίποτα από τον ίδιο καλλιτέχνη».

40 χιλιάδες τραγούδια ανεβαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο, επιβεβαίωσε ο κ. Πετρίδης. Στην Γαλλία υπάρχει έντονη παραγωγή στην μουσική hip hop, ανέφερε η κ. Τριανταφύλλου. «Τα προάστια έγιναν φυτώρια της rap και της hip hop. Είναι λίγο μάτσο, λίγο ρατσιστές εναντίον των λευκών».

Με τους ήχους της τζαζ αλλά και της κλασικής μουσικής από την συλλογή των περίπου 1000 δίσκων του πατέρα του, μεγάλωσε ο Χρήστος Χωμενίδης, είπε στην ραδιοφωνική παρέα, ενώ μια από τις ωραίες στιγμές της ζωής του, σημείωσε, ήταν όταν του αγόρασε ένα ηλεκτρόφωνο στην ηλικία των 10 ετών. «Τον πρώτο δίσκο που απέκτησα προσωπικά, μου τον χάρισε η γιαγιά μου, ήταν το “Yellow Submarine” των Beatles. Θυμάμαι ότι έζησα το πρώτο κύμα μανίας με τους Abba. Στο σχολείο περάσαμε μια φάση που ακούγαμε heavy metal», είπε ο κ. Χωμενίδης, μοιραζόμενος τις μνήμες του από τις μουσικές που τον συνόδεψαν από την παιδική του ηλικία. «Βεβαίως ακούγαμε στο ραδιόφωνο τις εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη, που ήταν ο μεγάλος γκουρού».

Μπαίνοντας στην παρέα τους, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, έκανε μια κινηματογραφική ανασκόπηση του 2021, χαρακτηρίζοντάς το «μια κουτσή χρονιά». Οι αίθουσες ξεκίνησαν να λειτουργούν τέλος Μαΐου σημείωσε ενώ το γεγονός όταν υπήρχαν ταινίες στις πλατφόρμες, απομάκρυνε τον κόσμο από τις αίθουσες ακόμα και όταν άνοιξαν. «Νομίζω ότι οι πιο κερδισμένοι αιθουσάρχες ήταν αυτοί που διαχειρίζονται τα θερινά σινεμά, που έσωσαν κατά κάποιον τρόπο το σινεμά και το παραδέχονται και οι ίδιοι. Αλλά και την καινούρια σεζόν, από το φθινόπωρο δεν πάνε καλά τα πράγματα. «Μόνο δύο ταινίες έκαναν καλά νούμερα. 400.000 εισιτήρια έκανε «Ο άνθρωπος του Θεού» ενώ και η νέα ταινία James Bond πήγε καλά».

Η εορταστική εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Παραμονή Χριστουγέννων την ίδια ώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος