Podcast: Μάθημα Επικοινωνίας στα πανεπιστήμια, το πώς ματαιώθηκε το συνέδριο για τη γονιμότητα

Για την ακύρωση του συνεδρίου για τη γονιμότητα μετά τη θύελλα αντιδράσεων στα social media, συνομίλησαν ο Χρήστος Μιχαηλίδης και η Βάλια Καϊμάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης».

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πώς μερικές φορές η κοινωνία, μέσω των social media, επιδεικνύει πολύ καλύτερα αντανακλαστικά από τους επίσημους φορές, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, όπου οι έντονες αντιδράσεις από χιλιάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποχρέωσαν θεσμικούς παράγοντες, εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους να αποσύρουν τη συμμετοχή τους και την αιγίδα τους, κάτι που οδήγησε στη ματαίωση του συνεδρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαφανίστηκαν όλες οι σχετικές αναφορές από το διαδίκτυο, κάτι που αναμένεται να μελετηθεί επιστημονικά στα πανεπιστήμια, το επόμενο διάστημα. «Έπεσε» η ιστοσελίδα του συνεδρίου, κατέβηκαν οι αναρτήσεις από τα social media, ενώ εξαφανίστηκαν οι αναρτήσεις ακόμη και από τις σελίδες ανθρώπων που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Ήταν πρωτοφανής η μιντιακή εκστρατεία που έγινε για ένα συνέδριο Ιατρικής, από το οποίο έλειπε ο «δημόσιος χαρακτήρας», ενώ σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα ήταν δυσανάλογη η παρουσία ανδρών ( 40, έναντι μόλις 3 γυναικών). Επίσης υπερτερούσαν οι εξωεπιστημονικοί παράγοντες, έναντι των επιστημόνων.

Το επίμαχο ζήτημα ήταν η εικόνα των γυναικών και η ευθεία κατηγορία  ότι δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα τους και όχι στην τεκνοποίηση, ώστε να  πειστούν να κάνουν νωρίς παιδιά, άσχετα από το γεγονός ότι δεν έχουν βοήθεια,  χρήματα ή σύντροφο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος