Podcast: Ισχυρό κοινωνικό στερεότυπο η σύνδεση φύλου και μαθηματικής σκέψης (audio)

Μια γυναίκα αναδείχτηκε για πρώτη φορά κοσμήτορας στη σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Πρόκειται για την καθηγήτρια Μαθηματικών Χαρά Χαραλάμπους, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που εκλέγει στην 94χρονη ιστορία της, η Σχολή Θετικών Επιστημών, με την ίδια στο παρελθόν να έχει διατελέσει Πρόεδρος στη Σχολή Μαθηματικών του ΑΠΘ.

Η νέα κοσμήτορας μιλά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη για την ακαδημαϊκή της πορεία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ιλλινόις και τη Νέα Υόρκη, για την επιστροφή της στα ελληνικά ακαδημαϊκά αμφιθέατρα, για την ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών πανεπιστημίων αλλά και για τα στερεότυπα που συνδέουν τη θετική σκέψη με το φύλο.

Μερικοί από τους κύριους στόχους της κ. Χαραλάμπους στη νέα της θέση είναι η συνεχή επιβράβευση της ερευνητικής αριστείας, της αριστείας στην εκπαίδευση, η ενθάρρυνση της αριστείας των φοιτητών, η υβριδική αναβάθμιση των αιθουσών διδασκαλίας και αμφιθεάτρων της Σχολής με εφαρμογή διαδραστικών συστημάτων τηλεκπαίδευσης και με πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των Τμημάτων, η συνεχής ενίσχυση της ποιότητας των υποστηρικτικών, διοικητικών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Τμημάτων της Σχολής, με τη στήριξη και διάδοση καλών πρακτικών μεταξύ των Τμημάτων, η ανάπτυξη της περαιτέρω εξωστρέφειας της Σχολής με προσήλωση στις αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας και λογοδοσίας, την ενεργό αναζήτηση εξωτερικής χρηματοδότησης, χορηγιών και δωρεών με συνεχή προβολή της Σχολής και του έργου της στην κοινωνία, η ενίσχυση των δεσμών της Σχολής με τους αποφοίτους της με την επέκταση και αξιοποίηση του ηλεκτρονικού μητρώου, ιστοσελίδας αποφοίτων, και την παράλληλη αξιοποίηση της δυναμικής των αποφοίτων της Σχολής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος