Podcast: Η «Ζωή μέχρι χθες» του Γιάννη Ξανθούλη και μετά Σαγκάη

Η Αμφιτρίτη Βράνη γεννήθηκε το 1947 στην οδό Αχαρνών, σε ένα παλιό αρχοντικό, κόρη ιατρού δερματολόγου- αφροδισιολόγου. Παντρεύτηκε, έφυγε από την Ελλάδα και ύστερα και από ένα ατύχημα που την έριξε σε κώμα για 8 έτη επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι στα 70 κάτι της χρόνια, για να μάθει ότι έχει μετατραπεί σε οίκο ανοχής. «Καταλήγει ότι η ζωή της μέχρι χθες ήταν αρκετά γκρίζα και αποφασίζει στο τελευταίο τέταρτο της ζωής ότι έχει λόγο να συνεχίσει να ζει για κάποιον σκοπό, που δεν θα φανερώσω» είπε ο Γιάννης Ξανθούλης αναφερόμενος στην ηρωίδα του νέου του βιβλίου του που τιτλοφορείται «Ζωή μέχρι χθες», στην διάρκεια της απολαυστικής συνομιλίας που είχε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στην εκπομπή «Καθρέφτης», στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννηθείς στην Αλεξανδρούπολη την ίδια χρονιά με την ηρωίδα του βιβλίου του, μετά από πολύ καιρό έγραψε σε πρώτο πρόσωπο, παρότι η συγγραφή σε πρώτο ενικό δημιουργεί δεσμεύσεις, καθώς του φάνηκε εύκολο «γιατί είμαστε συνομήλικοι με την Αμφιτρίτη λίγο πολύ και αυτό με διευκόλυνε».

Μετρώντας 40 χρόνια παρουσίας στην λογοτεχνία, ο συγγραφέας στα τελευταία του βιβλία που εκδίδονται από την Διόπτρα, έχει ντύσει τα εξώφυλλα με δικές του ζωγραφιές, όπως και το τρένο στο συγκεκριμένο βιβλίο.

«Το βιβλίο που γράφω τώρα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, αν και δεν ξέρω τώρα, όπως έγιναν τα πράγματα ποιος είναι ο ανήλικος, ποιος ο ενήλικος και ποιο είναι το κατάλληλο και το ακατάλληλο. Ήθελα να διασκεδάσω τον εαυτό μου και να γράψω ένα σατιρικό βιβλίο, όπως ήταν τα πρώτα βιβλία που έγραψα. Το γράφω τώρα, αλλά θα πω τον τίτλο του, «Ονειρεύτηκα την Σαγκάη», αποκάλυψε ο κ. Ξανθούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος