Podcast: Η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ “συνομιλεί” με την Jazz – Ο συνθέτης που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική

«Το γνωστό έργο Charlie Parker with strings, το οποίο ενώνει κατά κάποιο τρόπο την κλασσική μουσική με την jazz, είναι ένα ιστορικό και αποτελεί τιμή για κάθε μουσικό να το παίξει, γιατί άλλαξε όλο τον τρόπο με τον οποίο ακούει ο κόσμος μουσική».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας, ο οποίος θα εμφανιστεί μαζί με το κουαρτέτο του στο δεύτερο μέρος της συναυλίας με τίτλο «Δυτικά της Σελήνης, στο Μέγαρο Μουσικής, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, όπου η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ θα «συνομιλήσει» με τους ιμπρεσιονιστές συνθέτες και την Jazz.

«Αυτός ο συνδυασμός, η ένωση της κλασικής μουσικής με την jazz, και ειδικά από τον Charlie Parker που ήταν ο πιο επιδραστικός σαξοφωνίστας, έκανε πιο προσιτή την jazz στους μη μυημένους», επισήμανε, λέγοντας από αυτή τη συνεργασία, πολλά εμβληματικά κομμάτια όπως το Summertime, έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκα, «η Jazz επηρεάζει και επηρεάζεται από το “τώρα”», λόγω του αυτοσχεδιασμού και του «ελεύθερου» χαρακτήρα της.

[iframe src=”https://webradio.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-audio-mp3.php?f=proto/07-10-21-jazz.mp3&bgimg=https://www.ertflix.gr/wp-content/uploads/2020/12/RADIO-prwto_1280x720gri.jpg” frameborder=”no” scrolling=”no
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος