Podcast: Η άσκηση της Ιατρικής στα χρόνια της πανδημίας με τα λόγια του Παναγιώτη Μάργου

Τι σημαίνει να είσαι γιατρός σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα, στο νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη κίνηση ασθενών στον Πειραιά και στη Δυτική Αθήνα;

Ο Διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Παναγιώτης Μάργος μιλά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον Θωμά Σίδερη για όλα εκείνα που εκτυλίσσονται σε μία νύχτα εφημερίας του νοσοκομείου, την αγωνία των γιατρών να σώσουν τους ασθενείς αλλά και να διαχειριστούν τα επείγοντα περιστατικά που φτάνουν διαρκώς στο νοσοκομείο.

Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας βρίσκεται στο κέντρο μιας πολυπληθούς περιοχής του λεκανοπεδίου, που κατοικήθηκε προπολεμικά από πρόσφυγες και μεταπολεμικά από εργατικό δυναμικό, που συνέρρεε διαρκώς στην πρωτεύουσα προκειμένου να βρει δουλειά στα εργοστάσια της περιοχής. Επομένως, πρόκειται για ένα δημόσιο νοσοκομείο που εξυπηρετεί κατά βάση φτωχές πληθυσμιακές ομάδες.

Ο Παναγιώτης Μάργος ξετυλίγει τον μίτο της προσωπικής διαδρομής του στην Ιατρική και αποκαλύπτει το πάθος του για τη μουσική, αφού παράλληλα με την καρδιολογία γράφει ερωτικά τραγούδια που αναφέρονται κατά βάση στους πόνους της καρδιάς και του έρωτα.

Μία όμως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην άσκηση της Ιατρικής ήταν η πανδημία Covid-19. Ο Παναγιώτης Μάργος εξηγεί πώς η ιατρική και νοσηλευτική ομάδα της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας διαχειρίστηκε την επείγουσα αυτή κατάσταση αλλά και πώς φρόντισε να μείνουν οι ασθενείς κοντά στην κλινική με πλήρη και αποτελεσματική υποστήριξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος