Podcast: Γιατί η Ουκρανία βρίσκεται στα πρώτα trend του twitter

Στις πρώτες θέσεις των trend του twitter έχει ανέβει η Ουκρανία, εξαιτίας των μηνυμάτων που αφορούν στην επέτειο για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας πριν 31 χρόνια. Πολύς κόσμος και δυτικοί πολιτικοί έχουν αναρτήσει σχετικά tweets, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Κομισιόν, το Πρωθυπουργικό Γραφείο της Βρετανίας, ανέφερε η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Την ίδια ώρα, στην Ρωσία το twitter είναι απαγορευμένο και οι Ρώσοι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, παρόλο που η ρώσικη προπαγάνδα υπάρχει στο twitter σημείωσε η δημοσιογράφος. «Είναι ένα κομμάτι του πολέμου που έχει μεταφερθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρόσβαση στο facebook και το twitter είναι απαγορευμένη, όμως η ρωσική κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για την προπαγάνδα. Tο Telegram, που είναι παρεμφερές με το viber και το whatAspp, είναι ρωσικό, φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να σπάσει. Μπορεί να βάλει κανείς ό,τι παραπληροφόρηση θέλει μέσα αλλά το ίδιο μέσο δεν δίνει την δυνατότητα διάχυσης της πληροφορίας» ανέφερε.

Επιπλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα το Telegram έχουν μεγάλη σημασία, πρόσθεσε, γιατί χρησιμοποιούνται και από οικογένειες που είναι απομακρυσμένες και αποκλεισμένες η μία από την άλλη καθώς μπορεί να βρίσκεται ένα μέρος τους στη Ρωσία και το άλλο στην Ουκρανία και να μην υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ τους.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος