Podcast: «φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσστ», το βραβευμένο μυθιστόρημα του Άρη Μαραγκόπουλου (audio)

Ο άναρθρος ήχος της θάλασσας, ο πρώτος ήχος της ζωής, ο αέναος ήχος που σβήνει και επανέρχεται ακόμα και μετά την αναχώρηση των ανθρώπων, συνδέει τις ζωές τριών Θωμάδων και όχι μόνο.

Ο Άρης Μαραγκόπουλος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη για το βραβευμένο του μυθιστόρημα  (βραβείο «Νίκου Θέμελη» του περιοδικού «Αναγνώστης», 2021) «φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσστ».

Αλλά, οι τρεις Θωμάδες είναι η αφορμή για να ξεδιπλωθεί η ταραγμένη περίοδος 2012-2016. Μυθιστοριογράφος με σταθερό πολιτικό προσανατολισμό, ο Άρης Μαραγκόπουλος χτίζει μία μυθοπλασία που περιλαμβάνει στον κύκλο της έξι πρωταγωνιστικά πρόσωπα–πέντε άνδρες και μία γυναίκα. Οι ήρωες συναντιούνται ως χειμερινοί (και όχι μόνο) κολυμβητές σε μια παραλία της Βάρκιζας, όπου και καταλήγουν να συναντήσουν την κοινή τους μοίρα.

Με μια περίπλοκα σχεδιασμένη αφηγηματική οργάνωση, που συνομιλεί όχι μόνο με το πολιτικό, αλλά και με το αστυνομικό μυθιστόρημα, ενσταλάζοντας εκ παραλλήλου στη δράση μικρότερα ή μεγαλύτερα κομμάτια από την ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ιστορία, με συνεχείς καταβυθίσεις στο ατομικό και στο οικογενειακό παρελθόν των ηρώων, καθώς και με προωθημένες τεχνικές, όπως η ενσωμάτωση στην αφήγηση διαδοχικών ονομάτων (ονόματα τόπων, πόλεων και προσώπων), ο κ. Μαραγκόπουλος ξετυλίγει τον μυθοπλαστικό του μίτο χωρίς να φοβάται τις πολιτικές και τις ιδεολογικές του συνδηλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος