Podcast: Ακρωτηριασμοί και σκοταδισμός…

«Ακρωτηριασμοί και σκοταδισμός…» είναι η σημερινή «Σκέψη της ημέρας» που ανήκει στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, κιθαρίστα και ραδιοφωνικό παραγωγό, Νότη Μαυρουδή και την οποία μοιράστηκε με τους ακροατές του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 στο καθημερινό ένθετο της εκπομπής «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

«Πριν από λίγες μέρες διάβασα πως «Τουλάχιστον 100 εκατ. κορίτσια και γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων»!
Νούμερα απίστευτα σε έναν κόσμο τόσο αντιφατικό, άδικο, βίαιο και σχιζοφρενή… Τι άλλο από απόλυτη βία είναι αυτή η… παράδοση στις θεοφοβούμενες- θεοκρατούμενες χώρες; Η ερώτηση βέβαια δεν έχει απάντηση· μόνο ένα δάκρυ για τα τόσα μικρά κορίτσια, τα οποία βιώνουν αυτή τη βαρβαρότητα λίγο πριν γίνουν γυναίκες… Έτσι, λένε, είναι οι παραδόσεις· ακολουθούν τις παγιωμένες αντιλήψεις, ακόμα και το σκοταδισμό των προπάππων μέσα στη ροή τού χρόνου, δίχως καμία αλλαγή, ώστε να μην ανατραπεί ό,τι είναι… θεόσταλτο, ό,τι καθηλώνει, ό,τι απαγορεύει τη χαρά και της ζωής στις γυναίκες, όπως και την ρητή… απαιτούμενη υ π ο τ α γ ή τού γυναικείου φύλου στην εξουσία του άνδρα-αφέντη».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος