Podcast: “Ξεπόρτισε” το “Nextdoor” – Αυτό είναι το social media της… “διπλανής πόρτας” (audio)

Για το Nextdoor, το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης της… «διπλανής πόρτας», που είναι αρκετά δημοφιλές και είναι ήδη διαθέσιμο σε 11 χώρες του κόσμου, συνομίλησαν στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» ο Χρήστος Μιχαηλίδης και η Βάλια Καϊμάκη.

Υπάρχει μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να φύγει ο κόσμος από τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να στραφούν σε social media που έχουν πραγματικά την έννοια της κοινότητας, όπως την είχε στην αρχή το Facebook, το οποίο ήταν μια εφαρμογή που φτιάχτηκε στις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων για να επικοινωνούν οι φοιτητές μεταξύ τους. Αυτό στη συνέχεια εξαπλώθηκε και έγινε ολόκληρη «αυτοκρατορία» και ήρθαν στη συνέχεια και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία είχαν από την αρχή την φιλοδοξία να γίνουν πλανητικά.

Οι χρήστες θέλουν να περιορίζουν αυτόν τον τεράστιο αριθμό «φίλων», που πολλούς από αυτούς δεν τους γνωρίζουν καν. Το Nextdoor.com είναι μια τέτοια προσπάθεια που έχει «πιάσει». Οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν γείτονες και μιλούν για διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στη γειτονιά τους. Για να μπει κάποιος μέσα, στις χώρες που λειτουργεί, πρέπει να δηλώσει τον Ταχυδρομικό του Κωδικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος